fbpx

Este deci nevoie de literatura in domeniul nutritiei si dieteticii? Sunt aici sa prezint o carte in acest domeniu. Pentru ca eu cred ca da, este inca nevoie si aceasta datorita faptului ca asistam in acest domeniu la un dezechilibru foarte mare. Aproape toate aceste productii in domeniul nutritiei abordeaza doar un aspect exterior. Toate se intrec in formule matematice prin care sa ne hranim sanatos.Toate se focalizeaza pe numarul de calorii, pe grame, pe proteine, s.a.m.d. Aproape toate uita de mediul in care noi introducem aceste alimente si care este cel putin la fel de important.

De aceea cred ca aceasta carte, Dietetica este binevenita pentru ca ea aduce o contrabalansare a unei balante mult prea dezechilibrate pentru ca ea abordeaza acest domeniu intr-un mod integrat, intr-un mod armonios, punand accent foarte mult si pe interior, si pe suflet. Aceasta carte vorbeste despre hrana trupului, dar in egala masura despre hrana sufletului.

Relansarea cărții la Libraria Cărturești

Într-o lume agresată de reţete de slăbit şi de soluţii miraculoase la problemele vieţii, autoarea Lavinia Bratu îmbină armonios credinţa cu bunacuviinţă şi politeţea aşezărilor la masă.

În pagini scrise cu delicateţe feminină şi altruism cosangvin erudiţilor în domeniul nutriţiei, de-o densitate morală elocventă, întâlnită doar în cărţile de religie, regăsim reţete vechi de fericire şi sănătate, împreună cu pilde religioase, menite să ne aducă starea de bine.

O carte spre trezire şi îndreptare, ca o poveste, ce-şi doreşte să aducă o dreapta înţelegere, o schimbare în vieţile celor ce citesc.

Dorinţa de schimbare, răbdare spre deprindere şi îndrăzneala în a trăi o viaţă autentică, departe de orice înşelare! Lucruri simple, schimbări conştiente şi o hrană potrivită sănătăţii trupului şi minţii…

Nu știu cum am scris acestă carte… S-a întâmplat pur și simplu să am curaj și să adun din toate informațiile primite din cărți, din toate schimbările conștiente ale vieții mele. Le-am adunat cu gând de bucurie și dăruire și, iată, așa am început a scrie, spre a da mai departe. Dumnezeu m-a ajutat în acestă lucrare…O culegere de texte, o culegere din dăruirea altor oameni către oameni, adunate și împletite cu propriile mele gânduri, înțelegeri și simțiri. Mulțumesc și dăruiesc mai departe! O carte spre trezire și îndreptare, ca o poveste, ce-și dorește să aducă o dreaptă înțelegere, o schimbare în viețile celor ce citesc. Dorință de schimbare, răbdare spre deprindere și îndrăzneală în a trăi o viață autentică, departe de orice înșelare! Lucruri simple, schimbări conștiente și o hrană potrivită sănătății trupului și minții… Și hrană pentru suflet, prin atenția asupra celor ce înalță, asupra celor ce ne împlinesc menirea și frumusețea umană, aici pe pământ. Despre lucruri simple și drepte…Iertați cele nepotrivite și rătăcite, luați doar cele de bună învățătură și bună credință! Să fie cu folos și bucurie!

Noutati pe blog

Ce mâncăm după mesele de sărbătoare?

Și dintre cei ce dețin „cultul cumpătării” în modul…
04/05/2021/de Lavinia Bratu

Să punem relațiile pe primul loc

Să punem relațiile cu oamenii aproape de noi pe locul întâi! Neuroștiința…
23/04/2021/de Lavinia Bratu

Ce însemnnă Sărbătoarea de Paști pentru tine?

În această săptămână, ”cea a patimilor” cum se…
22/04/2021/de Lavinia Bratu

12 îndemnuri despre echilibrul meselor din zilele de sărbătoare

Sărbătoare, cu mâncare aleasă si bucurie în suflete!
Să…
21/04/2021/de Lavinia Bratu

O cură de 10 zile DETOX DIGITAL

10 zile stau mai mult cu cei dragi, ma plimb, citesc... De doua…
20/04/2021/de Lavinia Bratu

DIETA mea – regimul nutrițional ALTRUIST

Iată, primele gânduri despre acest proiect de viață, i-aș…
19/04/2021/de Lavinia Bratu

Importanța celor 5 minute înainte de somn

Ultimele 5 minute din zi inainte de intrarea in stare de somn…
18/04/2021/de Lavinia Bratu

Gregg Braden ”trebuie să gândim diferit”

Dacă vrem să trăim mai bine trebuie să gândim diferit decât…
17/04/2021/de Lavinia Bratu

Dr. Virgil Stroescu ”postul și viața”

Suntem într-o semnificativă vreme, o vreme a postului. Pregătirea…
13/04/2021/de Lavinia Bratu

Prof. dr. Vlad Ciurea, despre scrisul de mână

Prof. dr. Vlad Ciurea, medic neurochirurg, recomandă scrisul…
12/04/2021/de Lavinia Bratu

Prof. Constantin Dulcan, despre puterea de a schimba lucrurile

PODCASTUL lui Damian Drăghici. O discuție sinceră cu și despre…
09/04/2021/de Lavinia Bratu

6 ÎNTREBĂRI BUNE în fiecare zi – Al doilea JURNAL TERAPEUTIC

Îndemn oamenii cu care lucrez să deschidă și să noteze într-un…
03/04/2021/de Lavinia Bratu
Load more