De ce este important să știm despre existența paraziţilor intestinali?
Mulți dintre noi nu acceptă și nici măcar nu înțeleg discuția despre paraziţi intestinali. Pot chiar să-și facă un examen coproparazitologic care să fie negativ, iar aceasta să-i liniștească față de aceste ”probleme închipuite”, spun ei. Nu vă lăsați înșelați! Fiecare dintre noi este gazda anumitor paraziți, într-un număr mai mare sau mai mic. Vă aduc la cunoştinţă că oamenii se împart în 2 categorii:
- Oameni care se detoxifică (periodic) de paraziţi.
- Oameni care NU se detoxifică de paraziţi.
Aşadar, nici nu se pune problema organismului neinfestat. Suntem cu toţii mult prea expuşi, cu atât mai mult în aceste vremuri, cu aer poluat, apă murdară şi mâncare infestată. Partea bună este că, dacă avem un stil de viaţă sănătos şi echilibrat care ne asigură un sistem imunitar puternic, corpul nostru este capabil să ţină cât de cât sub control majoritatea paraziţilor cu care ne infestăm. Însă, dacă nu avem grijă de sănătatea noastră, avem toate şansele ca mai devreme sau mai târziu paraziţii să ne producă o grămadă de boli…
Să nu neglijăm aceste informații, având în vedere că, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS):
- în Europa, un om din trei este infestat cu paraziţi;
- în Asia şi America Latină fiecare om este purtătorul a mai mult de un tip de parazit;
- în Africa fiecare locuitor este purtătorul a peste două tipuri de paraziţi.
- din cei 50 de milioane de oameni care mor anual în lume, 16 milioane mor din cauza unor boli infecţioase sau parazitare;
- peste jumătate din populaţia planetei suferă de boli parazitare;
- bolile infecţioase şi parazitare sunt prima cauză a mortalităţii în lume;
- faţă de numărul total de bolnavi pe plan mondial, infestările cu viermi intestinali se află pe locul 3.
- Paraziţii intestinali au ucis mai multe persoane decât toate războaiele mondiale în decursul istoriei, după cum se arată în revista americană National Geographic.
Sună groaznic?
Poate ca ar fi aşa, dacă nu ar exista soluţii…
Așa cum ne îngrijim întreaga noastră viață de aspectul exterior, la fel este de trebuință a ne îngriji – într-un mod constant și conștient – și de interiorul corpului nostru. Nimeni, odată ce are o simplă iritație asupra pielii – de exemplu – nu rămâne indiferent, ci caută o soluție pentru a readuce frumusețea și aspectul plăcut și firesc al pielii, așa e?
Ne naștem sănătoși, cei mai mulți dintre noi, iar sănătatea este un dar, un Dar de la Dumnezeu. Mulți dintre noi uităm sau nu înțelegem nici măcar în timp a aprecia astfel strea de sănătate, iar faptul că este de trebuință a avea o grijă personală, conștienetă asupra sănătății, o dobândim cei mai mulți abia după o suferință, după o carență a sănătății, din păcate. Sănătatea este un Dar de care ar fi bine să ne îngrijim mereu, prin felul în care alegem combustibilul de funcționare (hrana de zi cu zi!), prin felul în care ne adaptăm la mediu.
Vă mărturisesc că, în consilierile mele cu cei care vin către mine, schimbarea felului în care ne alimentăm nu reprezintă primul pas de îndreptare a sănătații, a stării de bine sau a greutății corporale. Mai întâi are loc o deparazitare de viermi intestinali, apoi urmează un program de învățare și adaptare la un regim hidric optim, printr-o disciplină clară a consumului de lichide.
Când se consumă apă? Ce alte lichide sunt un must have peste zi și în ce proporții?
Iată, aceștia sunt primii pași ai schimbării, fără de care nu merg înainte în terapiile acordate. Mulți dintre noi ne mirăm de aceste cerințe, iar faptul că premiul Nobel pentru medicină de anul acesta a mers către doi cercetători pentru descoperirile privind o nouă terapie împotriva infecţiilor cauzate de viermi cilindrici, îmi dă curaj și putere în a face oamenii a fi atenți la lucruri simple, care ne dau sau ne fură din sănătate. „Consecințele acestor descoperiri asupra îmbunătățirii stării de sănătate a oamenilor sunt incomensurabile” – se afirmă în comunicatul oficial al Comitetului Nobel.
Prezenţa paraziţilor în organism poate fi cauza unor probleme, cum ar fi:
- alergii;
- rezistenţa redusă la infecţii (îmbolnăviri infecţioase şi virale dese);
- eczeme;
- psoriazis;
- astm bronşic;
- boli ale ficatului şi ale pancreasului;
- epilepsie;
- sindroame articulare severe;
- afecţiuni ale retinei, ochiului;
- astenie;
- anemie;
- risc crescut de cancer.
În plus..
- Paraziţii ne fură nutrienţii de care are nevoie organismul, privând de elemente nutriționale elementare;
- Paraziţii blochează sau distrug anumite organe, infiltrânsu-de chiar în interiorul acestora
- Paraziţii otrăvesc, sensibilizează şi alergizează organismul…
Am curaj a spune și în acest articol despre importanța deparazitării de viermi intestinali de două ori pe an, primăvara și toamna. Nu ați făcut asta până acum? Ei bine, să porniți aceste tratamente simple și firești de detoxifiere și de prevenție, chiar cu anul care vine. E, de bine!!!
Există forme de prevenție sau de îndepărtarea a viermilor intestinali, prin dieta de zi cu zi?
O alimentație simplă, cât mai aproape de forma naturală este îndreptățită să facă asta, însă, câți dintre noi mai au timp de astfel de preocupări?! Totul este în viteză, mâncare prefabricată și sintetizată și, tocmai aceste alimente procesate, cu multă informație de proteină animală ne favorizează creșterea și infestarea cu paraziții.
E bine să știm și să folosim în dieta noastră zilnică:
- plante – oregano, mentă, aloe, hrean;
- fructe – afine, lămâi, smochine, rodie, zmeură;
- semințe – dovleac, pepene verde, muștar;
- legume – usturoi, ceapă, ardei iute roșu, varză, varză murată;
- condiment – cimbru, cuișoare, pelin amar, scorțișoară;
- alge marine – spirulină, chlorella;
- argilă;
- ulei de cocos, ulei de oregano.
Nu este ușor a combina toate acestea într-o dietă în care mâncarea este gata condimentată și pregătită numai bine de servit, e drept, însă aceste obiceiuri se pot schimba… Este adevărat, ne trebuie și dorința de cunoaștere a celor simple, de care noi ne-am îndepărtat…
- Mai apoi, regulile de igienă sunt esenţiale pentru a te proteja de paraziţi…
- spală-te pe mâini înainte de masă;
- spală bine legumele și frunzele verzi pe care le serveşti;
- nu bea apă nefiltrată, mai ales din izvoare, fântâni;
- nu mânca icre nesărate sau peşte de lac nesărat;
- nu consuma carne neprelucrată termic;
- deparazitează-ţi periodic animalele de companie, câinele sau pisica;
- nu folosi fecale de câini sau pisici ca îngrăşământ pentru flori;
- foloseşte dispozitive împotriva ţânţarilor şi musculiţelor.
Inginerul chimist și neobositul nostru cercetător, Ștefan Manea detaliază pe înțelesul tuturor… ’’În prezent, specia umană este infestată masiv cu paraziți. Într-adevăr, acești paraziți au făcut dintotdeauna casă bună cu gazdele lor, oamenii, dar aici vorbim de un parazit cu totul special, numit ’’trematodul intestinal uman’’. Dacă acest parazit este distrus, evoluția cancerului se va opri imediat!’’
Cum, poate trematodul, un banal vierme intestinal să ducă la cancer? În urma cercetarilor efectuate și a încercaărilor de a se stabili numitorul comun al bolnavilor de cancer, s-a constat că pacienții cu această maladie, au în ficat parazitul trematod… Nu este deloc de neglijat acest subiect!
William C. Campbell (Irlanda) şi Satoshi Ōmura (Japonia) au fost recompensaţi anul acesta, pentru descoperirile privind o nouă terapie împotriva infecţiilor cauzate de viermi cilindrici, cu premiul Nobel pentru sănătate. Bolile cauzate de paraziţi au afectat omenirea mereu şi reprezintă o problemă majoră în domeniul sănătăţii globale a populaţiei. Bolile parazitare afectează în special cele mai sărace populaţii ale lumii şi reprezintă o barieră uriaşă în faţa eforturilor de ameliorare a sănătăţii şi bunăstării umane pe plan mondial. Laureaţii premiului Nobel pentru medicină din acest an, au dezvoltat medicamente care au revoluţionat tratamentele administrate împotriva unora dintre cele mai devastatoare boli parazitare.
Suntem atât de bine adaptați la mediu, avem un progres incontestabil, ne mai rămâne parcă dorința simplă de cercetare al firescului și al felului în care ar fi bine să trăim, spre împlinirea unei vieți sănătose și frumoase. Crecetarea nutrițională, aflarea celor de trebuință în detoxifierea și menținerea unui organism viguros, reprezintă o etapă esențială în oricare plan de dezvoltare personală. Să dorești a-ți lua responsabilitatea propriei vieți în mâinile tale, să cauți cu bucurie să te cercetezi, e unul dintre etapele de creștere și împlinire, un gest de maturitate și conștiință trează.
Fiți respomnsabili și căutați a vă cunoaște și a înțelege ce vă este de trebuință spre a avea sănătate și fericire!
Bibliografie:
http://www.doctordetox.ro/paraziti-si-deparazitare/
www. lavi-enrose.com
Articol publicat pe timisorenii.ro
Si deci sum scapam de acesti paraziti ???????????
Cu ce ne deparazitam de paraziti intestinali? Concret…
Giardinophit – poate fi una dintre alegeri, formula Farmacistului Ovidiu Bojor – cu o schema mai complexa de tratament…
sau
Nykvorm – un produs ayurvedic, simplu de administrat si foarte eficient!
De la magazinele naturiste… Obligatorie aceasta deparazitare, in fiecare primavara!!!
Sa fie cu folos!
Draga mea, Intai de toate vreau sa iti multumesc pentru inspiratie! Eram curioasa care este parerea ta vis a vis de hidroterapia colonului. Multumesc cu recunostiinta!