Dieta câștigătoare a lui NOVAK DJOKOVIC

”Vitalitatea izvorăște chiar din capul omului, mai bine spus din gura sa.” Fiecare vorbă pe care o rostim ne definește starea și energia pe care o avem. Fiecare bucată de mâncare introdusă în gură ne modifică organismul într-un anumit fel. Fiecare dintre noi are de descoperit această relație, de conștientizat sensul lucrurilor ce-l definesc, astfel obținând rezultatele dorite, bucurându-ne de o stare fizică și mentală cu o înaltă vitaliatate.

”Așează-te la masă cu recunoștință și smerenie.” Nu lăsa gânduri de furie să vină cu tine la masă. Acestea vor încărca cu energie negativă și hrana pe care o comsumi. Rostește o rugăciune înainte de fiecare masă și hrana-ți va da înapoi vitalitate și sănătate.

Mânâncă încet, conștient de fiecare îmbucătură. ”Când te vei concentra asupra celor din farfurie și vei simți fiecare îmbucătură, atunci vei căpăta și un al șaselea simț, care-ți va spune ce cantitate de mâncare ai nevoie ca să te simți foate bine”.

Alege calitatea și nu cantitatea hranei! Încearcă să mănânci alimente organice și cât de puțin procesate posibil. Multe din pesticide sau dintre agenții fungici au o informație nepotrivită pentru organism. Diverse cercetări caută să înțeleagă care ar fi mesajul acestor chimicale pentru organism. Concluziile generale spun că unul dintre mesajele transmise este acela de a lua în greutate. Caută naturalul și alimentele integrale, mesajul acestora este de bună vitalitate, energie și sănătate.

”Mă bazez pe simțuri…nimeni nu este un expert mai bun ca mine în nevoile mele nutriționale, așa cum nimeni nu înțelege nevoile tale nutriționale mai bine decât tine.” Acesta este și îndemnul meu către toți cei care vin către mine. După ședințele de consiliere în nutriție, acesta este scopul final pe care-l urmăresc cu clienții mei: cunoașterea personală și înțelegerea celor de trebuință și folos, în vederea unei stări excelente de sănătae și prosperitate.

 

”Mănâncă încet și conștient că faci asta.

Oferă-i organismului tău instrucțiuni clare.

Rămâi pozitiv.

Alege calitatea, nu cantitatea.

Nu uitați: mâncarea este informație!”

”…Iată un stil de viață pe care eu l-am îmbrățișat: mâncare bună, exerciții fizice, minte deschisă, energie pozitivă, rezultate mărețe. Trăiesc după acest stil de viață de ani de zile. Funcționează mai bine decât orice altă alternativă.”

 

Aparte de toată activitatea și derularea unei zile, o importanță deosebită are noaptea. Somnul, odihna trebuie privită cu respect, la fel de mare ca și cel pentru alimentație, programul de muncă sau micile plăceri ale vieții. Fără somn bun, nimic nu reușim să construim peste zi. Toate pleacă din sistemul nostru hormonal, coordonat de sistemul nervos, iar refacerea acestuia are loc în timpul somnului.

 

Dieta câștigătoare a lui Novak este una lipsită de GLUTEN. Nu consumă nimic dintre cele care ar putea avea această informație, iar descoperirea intoleranței sale la gluten și eliminarea sa din dietă l-au ajutata să obțină performanțele de vârf în domeniul sportiv. A fost 101 săptămâni numărul 1 mondial în clasamentul ATP, fiind unul dintre cei mai buni jucători de tenis ai momentului, chiar și acum. Mai multe despre el și dieta sa, în cartea pe care o recomand cu multă bucurie, o carte excelentă…

”Ne ducem existența prin ceea ce obținem, dar trăim o viață prin ceea ce oferim.” – Winston Churchill. Așa începe cartea, după dedicația pe care o face tuturor celor care-i sunt apropiați și l-au susținut în timp, precum ”și oamenilor din Serbia.”

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *