Metoda Wim Hof pentru control imunitar

images-3

Wim Hof a intrat în Cartea Recordurilor datorită capacității sale de a rezista la temperaturi extreme. El a urcat pe Everest și Kilimanjaro doar în pantaloni scurți și pantofi, s-a simțit confortabil în băi de gheață timp de ore și a alergat un maraton complet în cel mai mare deșert (la 50 de grade Celsius, 122 Fahrenheit), fără apă și fără mâncare.

Wim este capabil să realizeze aceste fapte cu usurință prin utilizarea “Metodei Wim Hof” – o tehnică de respirație care vă permite să vă controlați sistemele autonome ale corpului. Cu toate acestea, cel mai puternic efect al metodei Wim Hof este abilitatea de a controla în mod conștient sistemul imunitar astfel încât acesta să poată lupta impotriva bolilor.

Wim-Hof-Method-banner

 

Wim lucrează, în prezent, cu un grup de cercetatori  pentru a dovedi că oricine poate face lucrurile extraordinare pe care le face el. Lucrează cu câte 12 participanți, fără nici o pregătire prealabilă,  îi instruiește pe o durată de o săptămână. La sfârșitul săptămânii fiecare participant va fi injectat cu o bacterie care in mod normal cauzează greață violentă, vărsături și febră timp de câteva zile. Cu toate acestea, prin utilizarea metodei Hof Wim, participanții nu vor simți nimic (Wim a făcut anterior acest lucru și a simțit nu mai mult de o ușoară durere de cap).

Viziunea sa este o lume fără boală. 

Deci, fără alte formalități, aici sunt principiile metodei lui Wim Hof.

 

Metoda lui Wim Hof este similară cu meditația Tummo (meditația focului interior) și Pranayama (respirația yoga). Cu toate acestea, este cu totul altceva. În timp ce Wim a studiat și tehnici de  meditație mai mulți ani, această tehnică primordială provine din ceea ce el denumește „caracterul aspru al naturii”. Prin supunerea sa la condițiile grele ale naturii, el a învățat să reziste forțelor extreme de frig, căldură și teamă. Dacă înveți corect această metodă sau tehnică, ea vă va permite să faceți la fel.

Prima parte este un exercitiu de respirație, care poate fi asemănat cu o hiperventilație controlată. Acest lucru este, desigur, o figură de stil. Hiperventilația este ceva ce se întâmplă involuntar. Dar, imaginați-vă doar partea de respirație, fără nici un stres care declanșează în mod normal acest fel de respirație.  Imaginea va consta într-o respirație rapidă, care te revigorează instantaneu și aduce un mare aport de oxigen. Această practică duce la oxigenarea completă a sângelui și a celulelor.

1. Ia o poziție comfortabilă și închide ochii
Stați într-o poziție de meditație, care să fie confortabilă pentru dumneavoastră. Asigurați-vă că aveți posibilitatea să extindeți plămânii în mod liber, fără nici o senzație de constricție. Se recomandă să se facă această practică imediat după trezire, deoarece stomacul este încă gol.

2. Încălzirea
Inspiră profund. Trage respirația până când simțiți o ușoară presiune în interiorul piept în dreptul plexului solar. Țineți respirația pentru o clipă, apoi expirați complet. Împingeți aerul afară cât de mult se poate. Mențineți această stare câteva secunde. Repetați acest exercițiu de 15 ori.

3. 30 de respirații puternice
Imaginați-vă că umflați un balon. Inspirați pe nas si expirați pe gură în rafale scurte, dar puternice. Burta este trasă spre interior atunci când expirați și este umflată atunci când inspirați. Păstrați ritm constant. Închideți ochii în timpul execuției și repetați exercițiul de 30 de ori sau până când vă simțiți corpul că este saturat cu oxigen. Simptomele ar putea fi ameteală, senzație de furnicături în corp, creșterea energiei.

4. Scanați-vă corpul
În timpul celor 30 de respirații puternice, scanați-vă corpul și deveniți, pe cât posibil, conștienți de el. Mutati-vă conștiința în sus și în jos de-a lungul corpului și folosiți-vă intuiția pentru a descoperi care părți ale corpului sunt lipsite de energie și în care simțiți un exces de energie. Scanați-vă corpul pentru a descoperi orice blocaj. Încercați să trimiteți energie / căldură către aceste blocaje. Apoi eliberați-le tot mai adânc. Blocajele sau traumele emoționale pot ieși la suprafață. Puteți simți ca și cum energia Kundalini se activează. Simțiți-vă întregul corp cum se umple cu caldură și dragoste. Simțiți cum negativitatea dispare.
Deseori, oamenii spun că percep imagini vizuale sau culori în timpul acestui exercițiu. Dacă vă apar, îmbrățișați-le, fuzionați cu ele. Simțiți această lume interioară și cum se estompează sentimentul de tensiune sau blocajele din corpul dumneavoastră.

5. Menținerea respirației
După cele 30 de succesiuni rapide de cicluri de respiratie, trageți-vă suflarea din nou și umpleți-vă plămânii cu aer la capacitate maximă, fără a utiliza prea multă forță. Apoi împingeți tot aerul afară și mențineți retenția pe vid, atât cât de mult puteți și cât vă simțiți confortabil. Relaxați-vă cu adevărat și simțiți cum se deschid toate canalele de energie din corpul dumneavoastră. Observați cum oxigenul se răspândește în tot corpul.

6. Respirația de recuperare

Inspirați la capacitate maximă. Simțiți-vă pieptul în expansiune. Eliberați orice tensiune din plexul solar. Atunci când plămânii sunt umpluți la capacitate maximă, țineți respirația încă o dată. Lăsați bărbia în piept și mențineți acest lucru pentru aproximativ 15 secunde. Observați că puteți direcționa energia cu conștiința dumneavoastră. Folosiți acest timp pentru a scana corpul și a vedea dacă există tensiune sau blocaje. Dacă simțiți tensiune, duceți energie în acea zonă. Simțiți detensionarea și cum zona se umple de lumină. Relaxați-vă corpul profund în timp ce mergeți mai departe spre interior. După 15 secunde vă puteți relaxa.

Realizați Metoda Wim Hof o dată, sau de două ori pe zi. Încercați să practicați zi de zi, adăugând în fiecare zi o rundă în plus. După câteva zile veți simți că puteți executa exercițiile mai ușor și vă veți simți mai confortabil în timpul exercițiilor de respirație. La început încercați să lucrați minimum 15 minute pe zi, urmând ca mai apoi să creșteți timpul atât cât de mult doriți. Dacă simțiți amețeli și sau dureri ieșiți din postură și relaxați-vă, stând întinși pe spate. Respirați normal și opriți această sesiune de practică. Rezervați-vă cel puțin 5 minute după această practică pentru a vă relaxa corpul.

05Rezumat
1. Suflați de 30 de ori ca și când ați umfla un balon

2. Respirați profund

3. Expirați și mențineți retenția pe vid

4. Inspirați profund și țineți respirația timp de 10-15 secunde.

5. Repetați procedeul

6. Luați-vă 5 minute pentru a vă relaxa și a vă scana corpul.

 

 

Expunerea la rece

După exercițiul de scanare, corpul dumneavoastră este gata pentru a fi expus la frig. Este foarte important să încercați să vă relaxați atât cât este posibil stând în frig, numai atunci corpul dumneavoastră poate procesa semnalele și începe termogeneza. Așa cum spune Wim, „frigul este prietenul tău cald!”

Dușurile reci

Dacă sunteți la început cu exercițiile de expunere la frig, începeți cu dușuri reci. Începeți cu tălpile, apoi urmați cu picioarele, stomacul, umerii, gâtul și spatele și în cele din urmă, capul. Un șoc inițial, frisoane și hiperventilație este normal. Încercați să rămâneți calm și să respirați cu ușurință. Închideți ochii și încercați ca întradevăr să îmbrățișați frigul.

Dacă simțiți un disconfort fizic foarte puternic cum ar fi frisoane, amorțeală sau durere, încălziți-vă corpul cât de repede posibil.
Odată ce ieșiți de la duș, luați-vă un moment pentru a face o nouă scanare lentă a organismului înainte de a vă usca.

Expunerea la frig funcționează la fel ca ridicarea de greutății, veți deveni mai puternici în timp. Există mușchii mici din jurul venelor, care se contractează atunci când intră în contact cu frigul. După un timp (doar 1-2 săptămâni după spusele lui Wim), acestea devin mai puternice, ceea ce face venele dumneavoastră mai sănătose și reduce forța pe care inima trebuie să o folosească pentru a pompa sânge în organismul dumneavoastră.

Puteți crește expunerea la rece în timp. La un moment dat recele se va simți la fel de confortabil ca pijamaua preferată și puteți sări complet peste dușul cald. Observați cât de minunat vă simțiți după un duș rece și cât de lent după un duș cald.

Baia de gheață

După câteva săptămâni de dușuri reci puteți trece la o baie de gheață. Faceți rost de 2-3 saci de gheață și puneți-le într-o cadă astfel încât aceasta să fie plină jumătate. Așteptați până când aproximativ două treimi din gheață este topită sau până când apa a atins temperatura de 10/12 ° C (50/59 ° F). Puteți arunca peste gheață câțiva pumni de sare pentru a accelera acest proces.

La fel ca și cu dusurile reci, încercați să vă relaxați atât de mult cât se poate. Începeți cu aproximativ 1-2 minute și creșteți expunerea în timp. Dacă vă simțiți inconfortabil sau în nesiguranță ieșiți. După acest exercițiu nu uitați să faceți o altă scanare a corpului.

Este normal să simțiți că vă este frig după o perioadă mică de timp, de stat în baie de gheață. Beți un pahar de ceai fierbinte și puneți-vă sângele în mișcare printr-o plimbare în ritm alert. Vă veți simți minunat după!
Vă rugăm să fiți conștienți de faptul că faceți aceste exerciții pe propriul dumneavoastră risc. Realizarea oricăror dintre aceste exerciții în timp ce conduceți sau imersia în apă rece, poate fi extrem de periculoasă. Dacă aveți dubii în a realiza aceste exerciții, discutați cu medicul dumneavoastră.

Aceste exerciții sunt extrem de puternice atunci când le realizați constant și cu perseverență. Încercați-le și lăsați-ne un comentariu, mai jos! Amintiți-vă, frigul este prietenul dumneavoastră cald.

Sursa articol: suntsanatos.ro

 

3 raspunsuri
  1. Aurel Onița
    Aurel Onița says:

    Observații: 1. In timpul exercițiului de respirație este foarte important a nu se expira tot aerul afara din plămâni. 2. La baia de ghiață – nu se începe cu 10 minute, așa cum greșit scrie in articol, 10 minute fiind deja o performanță, este suficient dacă se stă 1 – 2 minute, urmând ca timpul să crească treptat. 3.Puteti practica metoda WH descărcând aplicația respectivă, aplicație în care Wim Hof personal explică fiecare parte din metoda lui.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *