Povestea zilei de vineri

”Cum să reușesc ce-mi propun?

Cum să mă țin de plan, a doua zi?

Cum să nu cedez?

Există vreun truc pe care să-l folosesc și eu? Spune-mi…”

Aceste întrebări mi-au fost adresate astăzi de cineva care mereu își pune în gând câte un obiectiv personal și nu reușește să le și împlinească. ”Îmi rămân simple gânduri, care se anulează în momentul în care situațional mintea începe și zice:

”lasă, poți să amâni asta pe altă-dată”

sau 

”nu e nimic grav dacă renunți la ce te-ai gândit, încerci altă dată”

sau

”e prea greu pentru mine asta, nu pot să fac”…

Vă sună cunoscut? Cu toții am trecut prin astfel de stări, de gânduri și provocări, cu siguranță!

”Ce-i de făcut?”, m-am întrebat atunci…  Cum pot să ajut acest om a înțelege ”rețeta reușitei”, în astfel de situații de viață…

Exemplul personal este de ajutor uneori, cu acele persoane față de care te simți conectat, deschis și există un anume nivel de empatie trăit. Cu astfel de persoane te poți gândi să fii autentic, vorbindu-i din propria experiență de viață. Și, pentru că e vineri, iar vinerea am o provocare cu mine, am început să-i vorbesc despre ce simt eu despre această stare și cum eu .. reușesc.

Iată ce mi-am zis într-o zi…

”În ziua de vineri, vreau claritate, simplitate, curățenie, limpezire, eliminare, detașare…”

Iar, una dintre cele mai evidente forme de obținere a acestui întreg pachet, aici, în viața de zi cu zi, o reprezintă ruperea de ritm nutrițional. I-aș spune post cu apă sau abstinență de la mâncare… Pe scurt, nu mănânc nimic, beau doar apă, de joi seara până sâmbătă dimineața. Nu te gândi să mă judeci prea aspru sau să mă apreciezi, încearcă să urmărești mai departe ce vreau să-ți spun.

Instalarea acestui obicei vine după multe cărți citite, studii medicale și experiențe împărtășite de alți oameni, toate aducându-mi claritatea și evidentă înțelegere. Acest obicei este foarte bun pentru:

 • starea de sănătate,
 • detoxifierea organimsului,
 • relaxarea tubului digestiv,
 • refacerea florei intestinale,
 • activarea hormonilor de creștere
 • acțiune asupra ADN-ului, prin activarea genelor răspunzătoare de refacere la nivel celular și hormonal,
 • limpezirea gândurilor
 • dobândirea unei noi stări de conștiință

și, aș putea continua lista, cu multe alte argumente, dar cred că sunt destule acestea, pentru a înțelege ce doresc să-ți transmit mai departe.

ÎNȚELEGERE și CLARITATE asupra celor ce dorești a le realiza, iată prima dintre condițiile cu care pornești la drum un nou obicei. Așa poate fi  rânduit un început al unei noi împliniri, atunci când știi – de ce? – și – pentru ce anume? –  vrei să faci acel ”ceva”, acel ”ceva nou” din viața ta.

Odată având convingerea teoretică, pornești spre dobândirea cunoașterii practice. Abia după ce săvârșești această etapă poți să înțelegi de-ți este de folos. După ce trăiești experiența măcar o dată, poți simți reușita, e logic să fie așa.

CUNOAȘTEREA PRACTICĂ  aduce cu sine o victorie personală. Cum m-am simțit după prima zi în care am băut doar apă? A doua zi eram recunoscătoare – stare ce descarcă serotonină în organism, adică strarea de fericire! -, m-am simțit puternică – s-au activat în mine inspirația noilor pași, ale noilor proiecte personale, s-au deshis noi porți. Am știut imediat că voi dori să trăiesc această stare din nou, îndrăznind să mă gândesc la următoarea provocare cu mai multă ÎNCREDERE și CREDINȚĂ că …

 ”Da, POT să fac asta!” 

Înainte de a porni la drum, de a reuși să-mi fixez noua rezoluție, a trecut ceva timp. Am citit, am vorbit, m-am tot gândit… Încolțise ideea, iar prima ”apă” cu care am ”udat semința”,  a fost atunci când cineva apropiat mi-a spus: ”știi, eu am hotărât să nu mai mănânc vinerea, să am o zi în care beau doar apă.” Atunci am tresărit! Am cuprins acestă idee de mult dorită, cu toată forța și cu bucuria celuilalt, care-mi spusese aceste vorbe. Iar, pe acestă cale, chiar acum îi spun: MULȚUMESC!

Vedeți, eu cred că noi ne vorbim uneori, ca să ne și auzim – cu adevărat! Ne vorbim, iar astfel ne vine inspirația și primim de la Univers informații care ne sunt de mare folos, chiar în acel moment. Aș îndrăzni a spune – pentru cei cu o inteligență spirituală deschisă: ”Dumnezeu ne vorbește prin oameni, noi doar să-l auzim…” Dar pentru asta, ar fi bine să știm ce vrem, să fim deschiși pentru a putea asculta și să fim recunoscători pentru a mulțumi de fiecare dată acestor revelații primite.

Așa este povestea mea despre.. vinerea în care beau doar apă!

Aceste rânduri scrise aici, vin în contextul specificat, cu credința că noi ne putem inspira unii pe alții, prin stări de spirit, revelații, prin trăiri autentice. Cred că aceste vibrații, aceste energii ale firii transmise cu smerenie și bună credință pot face bine celor din jur. Cei dintre voi care aveți trebuință și puteți primi, luați cele spuse aici, spre inspirație. Să fiți mai buni, în tot ce năzuiți de aici înainte!

Și, ar mai fi ceva de spus…

Să nu credeți că e ușor, asemenea victorii au prețul lor, ispite, tentații… Mintea vrea confortul său și multe încercărări ne pregătește… Mereu o voce în capul tău va spune:

”dar, lasă, poți trăi și fără asta”

sau

”nu mai pot, mi-e rău, cedez”

sau

”o să mă gândesc la altceva, asta nu e pentru mine”

Toate acestea le poate spune mintea ce vrea siguranță și confort. Amintește-ți mereu că, A CONTROLA MINTEA și a reuși aceasta este unul dintre dezideratele spirituale ale oricărei culturi. În orice formă de ascedere și evoluție personală, stăpânirea minții și controlul său este un ”must have”. Iată la ce te poți gândi la nevoie, în grelele încercări…

Dar, ce simt atunci când am gânduri de cădere, când simt că nu pot merge mai departe și vreau să cedez? Este un simplu gând cu care biruiesc și schimb instant starea, îmi cresc ENTUZIASMUL și NĂZUINȚA DE REUȘITĂ.

Patru cuvinete remontează toată năzuința:”you have no choice!”, și o spun în engleză, așa îmi sună în minte vorbele: ”nu ai de ales!”

Și cu asta, plec mai departe…  Trează, atentă, prezentă și deschisă la tot ce urmează să trăiesc!

Să fie de folos celor ce citesc!

MULȚUMESC…

 

11 raspunsuri
 1. Nico
  Nico says:

  Si Eu vreau sa încep, sa țin marți și vineri. Dar nu ai spus cât ai slăbit, dacă aveai de slăbit și în cât timp

  Răspunde
 2. Murgan Raul
  Murgan Raul says:

  Multumesc doamnă.
  Am reusit Si Eu sa tin post în Vinerea Mare…chiar si fara facebook si tv
  Mulțumesc din suflet!

  Răspunde
  • Lavinia Bratu
   Lavinia Bratu says:

   Puteți încerca să beți doar apă până la ora prânzului, vedeți cum vă simțiți… Apoi, dacă totul este bine, mai puneți câteve ore… Luați-o progresiv.

   Răspunde
 3. Oprea Vasilica
  Oprea Vasilica says:

  Foarte interesant! Chiar vreau să încerc și eu asta! Singura problema a mea este tensiunea arteriala mică… Credeți că va fi o problemă să încerc ? Sau ce pot face in zilele respective de post să nu am probleme cu tensiunea?

  Răspunde
 4. Lidia
  Lidia says:

  Buna! Cum procedati daca se intampla ca vinerea sa fie o aniversare sau un eveniment in familie sau intre prieteni unde toata lumea mananca? :) Sau daca sunteti in concediu, faceti exceptii?

  Răspunde
  • Lavinia Bratu
   Lavinia Bratu says:

   Da, schimb ziua… Ziua de miercuri este cea de a doua alegere.

   Dacă nu este potrivit, în vacanțe fac excepții… Și, cu dor aștept ziua de apă, mai apoi! După ani de practică, veți simți poate la fel…

   Să vă bucure, la fel ca pe mine!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *