Superaliment, proteină, genial – ORZUL VERDE
Ierburile au capacitate extraordinara de a transforma elementele lipsite de viață din sol, apă și lumina soarelui, în celule vii.
Strămoșii noștri îndepărtați consumau foarte multe ierburi și alimente crude.
Treptat, omul a început să gătească partea mai dură din plante pentru a le face mai ușor de consumat.
Abia în secolul XX am început să adăugam alimentelor substanțe chimice, preparate în regim industrial.
Iar în secolul XXI, omul modifică genetic anumite alimente. ”Toate aceste procese elimină substanțe nutritive din hrană. Drept urmare, apar din ce în ce mai multe boli degenerative: boli de inima, hipertensiune, îngroșarea arterelor, toxicitate cauzată de metale grele, diferite tipuri de cancer…” Dr. Gillian McKeith
Alimentele procesate, multe fiind lipsite de substanțe nutritive și parte din dieta de astăzi, au nevoie să fie echilibrate cumva de superalimentele despre care se tot vorbește în nutriția controlată din ultima vreme. S-au scris cărți despre aceste superalimente și specialiștii în nutriție și wellbeing ne vorbesc mereu despre superalimente, ca o completare de nutrienți ai dietei zilnice.
ORZUL VERDE este unul dintre aceste SUPERALIMENTE, fiind prezent și în dieta mea de mai bine de 7 ani de zile și conține toate elementele nutritive necesare omului, cu excepția vitaminei D, care este produsă în interiorul corpului, prin expunerea la soare.
Omul de stiinta Dr. Yoshihide Hagiwara, fost director la cea mai mare companie farmaceutica din Japonia, spunea despre plante că au cea mai mare capacitate de acumulare, conservare și utilizare a energiei solare pentru creștere. Iar orzul verde este unul dintre cele mai bune exemple in acest sens.
- Conține PROTEINE, într-o forma mult mai ușor de integrat.
- Abundă în vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, clorofilă.
- S-a constatat ca deține substanțe active din punct de vedere biologic, cum ar fi cele antioxidante si anticancerigene.
- Confera cantități extraordinare de SUPEROXID-DISMUTAZA (SOD), enzimă antioxidantă esențială care elimină radiațiile, substanțele chimice, poluanții si alte toxine din celulele noastre.
- Conține toate mineralele și oligoelemtele cunoscute, o cantitate echilibrată de vitamine și sute de enzime necesare digestiei.
- Conține de 11 ori mai mult CALCIU decât laptele de vaca, de 5 ori mai mult FIER decât spanacul crud, si de 7 ori cantitatea de vit. C si bioflavonoide în comparație cu sucul de portocale!
- Orzul verde este benefic pentru toate tesuturile si organele, În special pentru inimă, plămâni, artere, articulații și oase. Lăstarii de orz au fost cercetați încă din anii ’30 – s-a descoperit că aceștia conțin caroten, vit. K, vit. C si complexul de vit B.
Zilnic, o porție mare de vegetale, sună cunoscut, nu-i așa?
Pentru cei ce nu pot integra vegetalele zilnic în dieta lor exista și o alternativa, aceea a orzului verde deshidratat și reprezintă una dintre cele mai bune alegeri.
O linguriță de 5gr este echivalentul a 100gr de verdețuri, cum ar fi spanacul crud, fasolea verde sau salata.
Când alegem o băutura din orz verde, bogat în clorofilă, organismul nostru se revitalizează. Clorofila reprezintă pigmentul care face orzul și toate celelalte plante să fie verzi.
Elementele terapeutice au fost cercetate științific, ani de zile.
Iată căteva dintre descoperiri:
- în primul rand, clorofila din orzul verde LUPTĂ ÎMPOTRIVA RADICALILOR LIBERI;
- este eficientă nu numai pentru creșterea hemoglobinei din sânge, dar și pentru detoxifiere, dezodorizare, vindecare de răni;
- protejează împotriva substanțelor chimice de natura toxică și a radiațiilor;
- protejează împotriva substanțelor de natură toxică (prin enzima antioxidanta SOD, si proteina speciala P4-D1, ambele încetinind deteriorarea celulelor si mutația acestora, prin expuneri si diverse intoxicații.
- structura de carbohidrat al orzului verde conține cantități mari de mucopolizaharide care întăresc toate țesuturile – inclusiv cele ale inimii si arterelor – micșorând cantitatea de grăsimi din sânge. posedă mai multe activități farmacologice, cum ar fi activitate antitumorală, activitatea antioxidantă și activitatea antiinflamatoare.
- ajută la fluxul sanguin, digestia și detoxifierea generală a organismului. Interesul farmacologic major al BG este utilizarea sa în tratamentul bolilor cronice (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26477798/)
Avantajele consumul de ORZ VERDE, pe scurt:
- ajută inima, plămânii, ficatul, arterele, articulațiile și oasele;
- distruge radicalii liberi (molecule instabile și periculoase);
- îmbunătățește nivelul energetic, vigoarea si rezistenta;
- superoxid-dismutaza SOD protejează țesuturile ți înlătura din organism substanțele poluante, radiațiile, substanțele chimice, metalele si alte medii străine.
În aceste vremuri ale alimentației fast-food, plină de monoglutamat de sodiu și alte „distrugătoare și apetisante substanțe chimice prezente, dar ascunse în hrana noastră zilnică”, se cer remedii rapide pentru afecțiunile noastre, majoritatea fiind cauzate de o adaptare precară și dietă nefavorabilă.
Eu cred cu convingere, din experiența de peste ani, cred că ORZUL VERDE – care abundă în PROTEINE, VITAMINE, MINERALE, AMINOACIZI, ENZIME, CLOROFILĂ – poate fi răspunsul rapid și inteligent pentru remedierea declinului nostru nutritiv.
ORZUL VERDE poate fi cumparat de la magazinele naturiste. Nu este nevoie de mult timp după prima administrare pentru a simți diferența de ENERGIE și STARE. Respectă indicațiile de dozare și depune un efort conștient pentru a te obișnui cu gustul de clorofilă, ce poate fi o provovcare la început. Sunt si tablete de orz, dar eu recomand pulberea, fiind mult mai eficientă, mai ușor de asimilat pentru organism.
Sa schimbăm, cu toate argumentele prezentate, câte ceva din „farfuria’ noastră, spre o stare de sănătate buna și un psihism echilibrat. Pentru că mâncarea este ”medicația noastră zilnică”, așa cum spunea Părintele medicinei, Hipocrate.
În SHOPUL meu, pe site-ul VIAȚA VERDE VIU,
aplicând CODUL: BRATU10
beneficiezi de o reducere de 10%.
Codul se aplica la doar la produsele cu preț întreg.
Te aștept la cumpărături și…
SPOR la VIAȚĂ sănătoasă!
Bibliografie:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26477798/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20973533/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22681491/
Dr. Gillian McKeith, „Hrana vie pentru sănătate”, Curtea Veche Publishing – 2008
Acest articol e minunat si stiu ca nimic nu e intamplator si la faptul ca am dat peste el intr-un grup pe facebook! Ma gandeam in ultimul timp cum sa fac sa aduc un aport mai mare de proteine si vitamine in organism, avand in vedere ca am hotarat sa renunt la a manca carne ( sau cel putin daca o sa mai mananc va fi foarte rar si acea carne sa fie un peste bun) si fac sport in fiecare zi. Acum cateva luni, am intrat intr-un magazin cu produse naturiste si auzind generalitati despre beneficiile plantelor verzi am pus ochii pe pudra din orz verde. La acel moment cand am cunparat-o, am folosit-o de doua ori, insa nefiind obisnuita cu sucurile naturale sau poate si facand o combinatie de suc nu prea reusita in acel moment, am uitat-o in dulapiorul din bucatarie. Astazi de dimineata, am simtit ca e momentul sa o folosesc. Ceva din interiorul meu m-a ghidat spre ea. :-) Si a fost SENZATIONALA!! Mi-am facut un suc natural din morocovi, castraveti, lamaie, caise si ghimbir, iar in acest minunat suc am adaugat 2 lingurite din pudra de orz verde! Am fost apoi plina de energie, am alergat o tura de lac Herastrau fara sa ma opresc ( deci orzul m-a ajutat sa imi indeplinesc un important obiectiv personal) si apoi cand am ajuns acasa am descoperit acest minunat articol despre ORZ si i-am fost recunoscatoare lui Dumnezeu pt „mesajele pe care mi le trimite”. Am impartasit experienta mea aici pentru a vedea si alte persoane ca pot si ele, daca vor, sa isi schimbe stilul de viata, spre o alimentatie mai sanatoasa si o viata echilibrata! Putem cu totii sa facem asta! E nevoie de un bun self management si de actiune!
Semnele sa vina si mai departe, sa ne indrume spre starea de bine si spre Viata!
Multumesc pentru poveste!
Numai bine, tie, mie, noua tuturor!