Recomandarea săptămânii – VARZA MURATĂ – FoodMood

”Cauți modalități de a îmbunătăți în mod natural starea de spirit și bunăstarea emoțională?

Ești interesat în a face alegeri sănătoase ce pot fi făcute chiar de acum, care pot aduce beneficii sănătății în viitor?

Eu caut să găsesc și să mă hrănesc astfel.

Psihiatria nutrițională se concentrează nu numai asupra modului în care anumite alimente ajută la îmbunătățirea stării de spirit sau la reducerea stresului, ci și asupra modului în care putem folosi alimentele pentru a ne influența cogniția și memoria, pe măsură ce îmbătrânim. Ajustările zilnice simple pot deveni încet, dar constant, obiceiuri pe care le încorporezi pentru tot restul vieții, în vederea unui minți sănătoase.

 

#foodmood

 

Dispoziție: DEPRESIE

Alimente: VARZĂ MURATĂ

Beneficii pentru sănătate mintală:

  • Sursă excelentă de vitamina C și K, două vitamine cu proprietăți antioxidante care ajută la reducerea neuroinflamației asociate cu starea de spirit scăzută;
  • Bogată în mod natural în culturi active vii pentru a reumple bacteriile bune din intestin, pentru un fitness mental îmbunătățit;
  • Conține folat, o vitamină a cărei deficiență este asociată cu simptomele depresiei;
  • Probioticele au numeroase roluri, inclusiv protejarea mucoasei tractului gastro-intestinal, ajutând la absorbția nutrienților, prevenirea problemelor digestive comune și combaterea infecțiilor.

Varza murată face parte dintre ”medicamentele de peste iarnă”, fiind un aliment viu, ajută flora intestinală și odată cu acesta înreg sistemul imunitar este întărit. Da, varza murată este un aliment medicament! Se asortează bine cu toate leguminoasele.

 

Cele mai importante și studiate alimente funcționale?

Probioticele

Probioticele par să influențeze pozitiv sănătatea tubului digestiv, studiile arătat că au efect benefic în cazul constipației, că pot reduce durata episoadelor diareice infecțioase sau să prevină diareea asociată tratamentelor cu antibiotic. Studii recent efectuate asupra probioticelor susțin utilizarea lor în scop terapeutic sau preventiv, pentru diverse probleme de sănătate care implică funcția tractului digestiv, funcția sistemului imun (alergiile), sănătatea tractului urinar, cancerul, reducerea colesterolului și hipertensiunea.

Probioticele sunt microorganisme nepatogene care ameliorează echilibrul microflorei, în special la nivelul tractului gastro-intestinal și sunt folosite ca ingrediente active în alimente funcționale, ce conferă beneficii nutriționale și terapeutice. Cele mai utilizate sunt bacteriile acidofile – Bifidobacterium și Lactobacillus -, dar și unele drojdii  – Saccharomyces boulardii. (Hâncu N, Roman G, Vereşiu I, Bala C, Coca M, Duma L et al. Diabetul zaharat, nutriţia şi bolile metabolice. Cluj-Napoca: Echinox; 2010)

Bacteriile sunt folosite în alimentație în mod tradițional de secole, cele mai cunoscute exemple sunt iaurtul și varza murată. Pentru ca acestea sa fie eficiente, să aibă un rol benefic în organism, trebuie sa supraviețuiască în tractul digestiv așa cum este cazul speciilor Lactobacillus si Bifidobacterium. Pentru mine, un obicei de viață bună este consumul de polen crud, dimineața, pe stomacul gol, pentru cantitatea excelentă de probiotice.

 

Sursă articol: https://umanaidoomd.com/

Sursă photo: https://pixabay.com/ro/

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *