Prof. dr. Dafin Mureșanu „Prin înfometare, se produce o resetare a organismului”

Prof. dr. Dafin Mureșanu conduce cel mai modern institut privat de cercetare clinică în neuroștiințe. RoNEURO, institutul clujean care oferă servicii medicale neurologice integrate, reinvestește tot profitul pentru crearea unui centru de excelență la standarde occidentale și cu aparatură de ultimă generație. Inspirat din experiența antreprenorială americană, profesorul Dafin Mureșanu a creat la Cluj o organizație „not for profit”, singura de acest tip din România. Statutul acesta impune ca tot profitul realizat să fie reinvestit în dotarea cabinetelor și a laboratoarelor de cercetare din cadrul institutului, asigurând menținerea standardelor înalte ale actelor medicale.

„Acest institut este un centru de înaltă competență. Încercăm să rezolvăm cazurile cele mai grele și complicate. Vin pacienți din toată țara și chiar din străinătate și nimeni nu pleacă fără un diagnostic complet și o schemă de tratament. Pentru noi, cel mai important aspect este calitatea serviciilor și dezvoltarea parteneriatelor externe”, precizează Prof. Dr. Dafin Mureșanu, fondatorul institutului.

Ce ne spune Prof.dr. Mureșanu despre sănătate…

Regula de bază pentru o viață sănătoasă ar fi – nu cumpătarea, așa cum am tot auzit -, ci abstinența alimentară.

Prof. dr. Dafin Mureșanu susține că bolile au ca principală origine excesul culinar. „Fiindcă organismul uman are mai multe resurse de a gestiona problema aportului redus de calorii și nutrienți, decât de a gestiona excesul. Bolile ni se trag de la excesul de alimentație. Avem dovezi foarte clare și studii științifice în acest sens (…) Da, postul nu este periculos. Mii de studii dovedesc acest lucru. Regimul hipocaloric este într-adevăr o resursă terapeutică foarte bine studiată și postul care nu este înfometare, pentru că postul generează satisfacția pe care o obții din a te abține de la alimentație” a explicat preşedintele Societăţii de Neurologie din România (SNR) şi al Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN).

Tratamentul prin înfometare al unor patologii foarte greu de controlat a fost inițiat, pentru prima dată, în Rusia, la începutul secolului XX, într-o clinică de la Goriacinsk de medicul Iuri Nicolaev. Apoi, în anii ’60-’70, la Spitalul Korsakov din Moscova, a fost aplicat cu foarte mult succes și la bolnavii cu depresii puternice, care nu mai răspundeau la niciun fel de tratament. Apoi, „în Germania există o clinică sofisticată specializată în tratamentul prin înfometare controlată, clinica Buchinger. Pentru această clinică, statul german rambursează serviciile medicale pentru cei care fac terapie prin înfometare. Este foarte important pentru că este o terapie de comutare”, a continuat prof. dr. Dafin Mureşanu.

Consumerismul, un lanț vicios..

Specialistul a explicat că nevoia aceasta de a consuma în exces este, de fapt, un lanț vicios în care se învârte societatea modernă.

„Această tendință izvorăște dintr-o proiecție iluzorie asupra vieții. Noi, de fapt, creștem acest consum, muncim ca să câștigăm bani, ca să avem multe lucruri, în speranța că vom trăi mai bine. Este conceptul împingerii continue a țintei. Trăim întotdeauna așteptând weekend-ul, trăim așteptând concediul și repetăm, an de an, și în fiecare zi, același lucru: ne pregătim pentru a trăi! Astăzi muncim mai mult, ca mâine să trăim mai bine și uităm momentul”.

Dafin Mureșanu spune că, de fapt, ar trebui să ne resetăm organismul și să ne trăim viața în momentul prezent. „Prin înfometare controlată se obţine un grafic de consum al resurselor interne care nu sunt alocate biologic corespunzător. Şi anume, în primele 24 de ore, doar cu apă, consumi glucide. Apoi, timp îndelungat până la 2-3 săptămâni, consumi rezervele de lipide, 96 la sută din consumul de energie în post se bazează pe lipide, deci pierzi lipidele şi doar 4 la sută se bazează pe pierderea capitalului de proteine. Atenție! Totul până când se ajunge într-un punct critic care nu trebuie depăşit. Acel punct critic este destul de individual şi, pentru specia umană, nu trebuie să depășească 40 de zile”.

Recomandată bolnavilor de cancer…

Postul și regimul hipocaloric sunt benefice, de asemenea, pentru bolnavii cu afecțiune grave. Spre exemplu, cei cu cancer, unde ajută, practic, chimioterapia. „Prin înfometare se produce o resetare a organismului, care îţi dă un nou profil. (…) Celula tumorală nu se poate adapta la regimul hipocaloric, înfometării. (…) S-a observat că toleranţa pacientului este mult mai bună la chimioterapie în regim hipocaloric sau post. Ştiinţa ne arată că pinguinul poate să reziste fără mâncare 100 de zile, ursul hibernează, nu mănâncă, şi se trezește primăvara plin de vitalitate. Omul după post este mult mai viguros, capacitatea de reacţie mult mai bună. (…) Putem ajunge să scriem pe pâine sau pe pachetele cu carne un mesaj de genul celui de pe pachetele de țigări: „Ai grijă! dacă mănânci prea mult, ai putea avea probleme de sănătate!”. Ce-i drept, înfometarea și postul sunt și un exercițiu de voinţă.”, a conchis prof. dr. Dafin Mureşanu.

Profesorul Fior Dafin Mureșanu, MD, PhD, MBA, este cunoscut în întreaga lume medicală, iar cartea sa de vizită mai cuprinde titulaturile de: Profesor de Neurologie, Medic Primar Neurolog, director al Departamentului de Neuroștiințe din cadrul UMF, președinte al EFNR, președinte al Societății pentru Studiul Neuroprotecției și Neuroplasticității (SSNN), membru titular al Academiei de Științe Medicale din România și secretar al filialei Cluj a acesteia.

Activitatea sa academică include o multitudine de studii clinice și proiecte de cercetare naţionale şi internaţionale, peste 300 de participări ca Lector la manifestări științifice naționale și internaționale, un portofoliu semnificativ de articole științifice, precum și contribuții la monografii și cărți publicate de către prestigioase edituri internaționale. Drept recunoaştere a rezultatelor activităţii profesionale și ştiinţifice, Prof. Dr. Dafin F. Mureșanu a fost recompensat cu numeroase premii și distincții, printre care: Premiul „Gheorghe Marinescu” pentru contribuţia internaţională la dezvoltarea conceptelor în neuroprotecţie şi neuroplasticitate, acordat în 2009 de către Academia Română, Premiul „Carol Davila”, acordat în 2011 de Academia Oamenilor de Știință din România, Premiul „Octavian Fodor” pentru cea mai bună activitate ştiinţifică a anului, acordat în 2010 de către Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”.

Pentru întreaga sa activitate, Prof. dr. Dafin Mureșanu a fost decorat de către Președintele României cu Ordinul național „Serviciul credincios” în grad de Cavaler.

„Nu există un remediu unic care să ne ofere garanţia că vom îmbătrâni cu creierul mai târziu. Complexitatea vieţii fiecăruia trebuie ajustată, trebuie să ne alocăm timp pentru a ne odihni, e nevoie de un somn de 7 ore pe noapte, să avem o viaţă emoţional cognitivă echilibrată, fără exces de emoţii. Să nu plonjăm complet într-o activitate care nu presupune interacţiune umană, dacă pe parcursul zilei avem numai activitate pe email, la calculator, fără dialog cu alte persoane, apar probleme. De asemenea, supra expunerea la tehnologii reprezintă un potenţial pericol. Apoi, alimentaţia e fundamentală, trebuie să mâncăm la timp şi echilibrat, e nevoie de alimentaţia sănătoasă”, a mai spus medicul….

Surse:

https://www.forbes.ro/prof-dr-dafin-muresanu-conduce-cel-mai-modern-institut-privat-de-cercetare-clinica-neurostiinte-129465

evz.ro

3 raspunsuri
 1. David Muresan
  David Muresan says:

  First you have to know that I am inventor with 7 patents and many more new ideas. I am very objective and rational person. My research is based on two concepts from books.
  1) Elevating the body temperature enhance immune system to cure infections. her is a quote.
  „Over 2, 000 years ago „the famous Greek physician

  Parmenides stated ‘give me a chance to create

  fever and I will cure any disease.”

  2) The body temperature is a measure of the heat produce in the body by foods and exercise minus the heat lost to environment, due to poor body insulation.

  _______________________

  Look details of my discovery and if you’ll find interested people we may help a lot humans and flue season may become history.

  I am an inventor and researcher. I am interested to present my idea to your conference. If you are interested, I would like to have questions in advance to prepare my scientific answer with quotes from books. I also wish to find a sponsor for my inventions, included this in health.

  I found the cause and cure for diseases. Look to a viral infection on my face which I cured fast with my idea.

  Here is the scientific explanation, from books, of my idea. I wish to prove that viruses are a necessary but not sufficient condition for an infection. Immune system low is a necessary and sufficient condition for an infection.

  I have observations about health and I wish to share with you.

  First article I will call

  Origin of Viruses.

  Is said that the origin of viruses is not known. That shall not be true because:

  1) Viruses are of 4 kind DNA and RNA simple and double.

  2) Inside of the body cells are all this 4 forms of DNA and RNA.

  3) The dead and regenerating cells shall decompose to molecules to be used as building block for new cells.

  4) A dead cell needs a lot of energy/heat to decompose to molecules. When body has a viral infection will create an inflammation to elevate the body temperature to cure/decompose those cells. If the temperature will not go high enough a deadly pneumonia may result.

  5) If body has no enough heat cells will not decompose all way to molecules and pieces of cells will remain.

  6) The strongest structures in a cell are DNA and RNA and will remain pieces of those structures and they are viruses.

  7) These viruses will disturb the other cells functions and more viruses will result.

  8) If a fever will result that infections may be cured if the heat is enough inside of the body.

  9) 2000 years ago a Greek doctor said “Give me a chance to create fever and I will cure any disease”

  10) The book says “Body temperature is a measure of the heat produced in the body (by foods and exercise) minus the heat lost to environment by the body (due to poor insulation).

  11) “Microorganisms are a necessary but not sufficient condition for an infection” “Immune system low is a necessary and sufficient condition for an infection”

  12) Cells damaged are due to: a) exposure to cool condition of the human cells. Is known that if cells experience 1C lower temperature the cells metabolisms will be reduced with 10 % and in a certain moment those cells will die, In 1950 was made experiments in England to find the cause of infections and the conclusion was: If cell experience 3C lower temperature and slightly acidic pH, the infection may occur, b) Radiation, and c) Physicals damage of the cells. Blow.

  13) To prevent cells damage first we have to prevent cells to be exposed to cool temperatures.

  14) The easiest way to prevent heat to be lost, proper clothes shall be uses. I invented special clothe capable to keep the heat inside of our body. The special clothes have layers of sauna suit which does not allow the air to go through to cool the body. Layers are, from the skin: cotton, synthetic, cotton, plastic/sauna suit, any material, plastic, and pants. In winter I use two layers of plastic and in summer just one. I use such layers all over my body and on my legs and head. I use those layers day and night 24/7 and at my 75 years I feel like at 30. Also eating sugar make cells easier to get infected. Coffee may affect/damage the nerves especially the fine brain nerves of a child before birth.

  My ideas may help with any kind of viruses included coronaviruses.

  Contact me if interested to experiment my ideas.

  David Muresan

  Using my clothes will increase the body temperature to healthy level when the immune system may cure infections. My clothes may prevent and cure infections. To prevent infections a person may use my clothes without any restriction or prescription. If a person is infected with any virus, the use of my clothes shall be made under doctor supervision because other elements shall be considered. The main precaution is not to allow the body temperature to rise to 110 F when a person may get unconscious. My clothes help a person to perspire which is a proof that immune system cure infections. I can give my advice or I can visit any health facility if interest will exist for my idea.

  David Muresan

  Răspunde
 2. David Muresan
  David Muresan says:

  Pentru sanatate avem nevoie de doua lucruri: materiale si lucratori buni. Materialele sunt substantele ce le minca si bem. Lucratori sunt caldura corpului care duce materialele la locul potrivit. In celula corpului nici-o molecula ne se misca daca nu primeste un impuls de caldura numit ATP. Materialele contin partea buna si partea rea ca substante adaugate penstru diferite motive ca vopsea si alte chimicale. Noi mincam si ce este bun si ce este rau, greu de evitat. Chimicalele si zaharul din mincaruri sunt cele mai rele pentru corpul nostru. Chimicalele si conservantul este eliminat de corp prin piele sau creaza iritatii in sistemul urinal si digestive. Zaharul in excess face celulele corpului vulnerabile la infectii bacteriale, care se pot vedea pe piele. Prin post se elimina din aceste substante si se reduce zaharul din celule. Caldura corpului duce la un sistem imunitar mai eficient care vindeca infectiile si tine nervi, inclusive creierul, may sensitivi si sanatosi. Caldura coprului depinde de producerea de caldura in corp si de caldura pierduta. Haine speciale pot sa tina caldura in corp si sa avem un sistem imunitar sanatos. Hainele special trebuie sa contina staturi care nu lasa aerul sa treaca prin ele ca sa raceasca corpul. Daca vreti detalii puteti sa ma contactati prin email la davidmuresan@live.com. Eu nu consider ca diagnosticurile au ceva importanta ci cauza unei conditii de sanatate este mult mai importanata. In Geramania sa pune corpul femei cu cancer de piept intr-un cuptor la 103 F caldura, pentru a vindeca cancerul. Hainele mele speciale fac tot 103 F si le port 24/7. David Muresan din SUA nascut la Ggilau linga CLuj.

  Răspunde
 3. Eugenia Hău
  Eugenia Hău says:

  Cred, singura cale pt.corpul meu asta este.cu postul mă simt f bine dar după post schimb alimentele , foarte repede depun înapoi.Metabolismul org.meu este f……. Îmi pare rău am învățat și practicat ( servici în alimentație publică 40ani) să servești 3 mese pe zi cu meniuri diferite aperitiv, ciorbă , fel principal, desert… și acum să faci foame.
  .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *