Alimentul săptămânii – Semințele de CHIA – FoodMood

”Cauți modalități de a îmbunătăți în mod natural starea de spirit și bunăstarea emoțională?

Ești interesat în a face alegeri sănătoase ce pot fi făcute chiar de acum, care pot aduce beneficii sănătății în viitor?

Eu caut să găsesc și să mă hrănesc astfel.

Psihiatria nutrițională se concentrează nu numai asupra modului în care anumite alimente ajută la îmbunătățirea stării de spirit sau la reducerea stresului, ci și asupra modului în care putem folosi alimentele pentru a ne influența cogniția și memoria, pe măsură ce îmbătrânim. Ajustările zilnice simple pot deveni încet, dar constant, obiceiuri pe care le încorporezi pentru tot restul vieții, în vederea unui minți sănătoase.

#foodmood

Dispoziție: ANXIETATE

 

Alimente: Seminte de chia

 

Beneficii pentru sănătatea mintală:

 

 

Sursă excelentă de fibre care ajută la hrănirea bacteriilor bune din intestin pentru un microbiom mai echilibrat și un răspuns îmbunătățit la stres

 

O porție conține 23% DV de magneziu, care ajută la creșterea producției de serotonină pentru o senzație crescută de calm
Bogat în mod natural în acizi grași omega 3 de origine vegetală, un nutrient esențial care are proprietăți antiinflamatorii puternice pentru a ajuta la protejarea creierului de efectele dăunătoare ale stresului oxidativ, care au fost legate de creșterea stresului.

 

Adăugă acest FOOD MOOD în dieta ta!

 

Semințele de chia sunt o sămânță interesantă care poate fi savurată într-o varietate de moduri. În apă sau în mediul lichid se extind într-o textură gelatinoasă. Unul dintre variantele de mic dejun preferat este  budinca din semințe de chia, pe care o fac în loturi timp de aproximativ 3 zile,  pur și simplu cu semințe de chia înmuiate în lapte de cocos. Dimineata adaug o mana de alune sau afine. Puteți adăuga, de asemenea, semințe de chia la smoothie-uri pentru a le îngroșa, iar unora le place să le adauge în apă cu lămâie pentru un plus de fibre. Semințele de chia sunt, de asemenea, un plus crocant și nutritiv pentru salate sau toppinguri pentru iaurt și boluri pentru smoothie.”

Dr. Naidoo is also the national best selling author of This Is Your Brain On Food.

Sursă articol: https://umanaidoomd.com/

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *