BROWNIE gluten free

Pe cățelușa mea o cheamă Brownie. Oare, înțelegi de ce? Îmi place foarte mult această prăjitură, sunt o mare degustătoare de dulce sănătos-nucă-cacao, mixate cu măiestrie toate! Bine, Brownie este și din exemplar reușit de ciobănesc belgian, cu toate aceste culori ale prăjiturii prin ea, trebuie să recunosc și asta! Numele îi este bine potrivit…

 

O doamnă dragă mie – plină de resurse și extrem de generoasă -, mi-a făcut o surpriză în timpul provocării #30daysglutenfree. Știind de provocare, mi-a făcut chiar ea prăjitura preferată. Am fost recunoscătoare și m-am răsfățat teribil sâmbătă dimineața, după ziua de vineri cu apă… A fost precum o mângâiere a gustului. Răsfăț total!

 

Am rugat-o să îmi dea rețeta, chiar am nevoie de ea… Tot ameninț familia că, într-o bună zi, voi face și eu o prăjitură. Știu că nu sună prea bine faptul că n-am făcut asta până acum, însă, nu mă judeca prea aspru, te rog…

 

BROWNIE – gluten free, cu zahăr de cocos!

 

•Tava 22/22 diametru aprox.
•Temperatura 170 grade cu ventilatie

 

Ingrediente:

-200 gr unt
-240 gr ciocolata 70% cacao
-5 ml extract vanilie/zahar vanilat bourbon Dr. oetker
-4 oua
-130 gr zahar nerafinat muscovado sau zahăr de cocos
-un varf cutit sare
-1 lingurita praf de copt
-70 gr faina soia/migdale/orez
-70 gr nuca/pecan taiata marunt

Topping Optional:
-Dulce de leche 200 gr
-Frisca lichida 100 ml.

Mod de preparare

Se unge tava cu unt si apoi se pune hartia de copt. Se porneste cuptorul la 170 grade.
Pe bain marie se pune un bol cu ciocolata si untul pana se topesc.
Ouale se bat impreuna cu zaharul si vanilia intr-un alt bol pana isi dubleaza volumul. Se adauga ciocolata topita cu untul in fir subtire peste ouale batute si se amesteca in continuare cu mixerul. Apoi se pune faina, sarea, praful de copt si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga nucile maruntite si se pune in tava. La cuptor pentru 20 minunte.

Cand se raceste se face toppingul: intr un bol se pune dulcele de Leche Mardel (Mega Image), apoi intr o craticioara se pune frisca lichida pe foc pana da in clocot ( eu am ras boabe de tonka si am adaugat in frisca pentru un plus de aroma…)

Se amesteca incet pana la omogenizare, se pune deasupra la brownie. Se orneaza cu nuci caramelizate maruntite.

”Să o savurați cu plăcere cu cei dragi!”

Paula Tarcau

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *