Când și cum să încep o nouă ”cură de slăbire”?

Serios, te întrebi asta, mereu te confrunți cu această provocare?

Uite, eu am certitudinea și încrederea în ce-ți voi spune acum: nu este nevoie să te apuci niciodată de o dietă de slăbit, nu mai ai nevoie de așa ceva. Gata! Este o perioadă trecută, de care ne îndepărtăm încet, mergem înainte pe un nou drum pe care îl vom descoperi împreună. De ce spun aceste vorbe cu convingere, de unde am toată încrederea că se poate? Din povestea de mai jos…

Lasă-te inspirat/ă!

Iată, am să vă povestesc ceva frumos, ce mi-a înseninat și mie credința, mi-a întărit puterea și curajul față de proiectele personale. O doamnă, care nici măcar nu-mi este prietenă virtuală pe Facebook, m-a surprins cu un mesaj: ” Lavinia, dragă femeie, acum câteva luni te-am întrebat cum să fac să slăbesc vreo 20 de kg, iar răspunsul tău nu a întârziat să vină. Însă nu era cel așteptat de mine… Atunci mi-a părut unul expeditiv și lipsit de implicare de orice natură, din partea ta. Cu toate astea, nu am abandonat cele scrise de tine chiar de nu am înțeles atunci mai nimic, am simțit parcă ceva, o dăruire undeva…”

Și, a căutat să urmeze cele scrise de mine, adică să mă urmărească în toate articolele ce le scriu, să fie atentă la blogul meu, la pagina mea de pe Facebook, să facă din preocuparea ei, o stare de fapt, ”o nouă disciplnă de viață”. Zilnic și-a însușit noi cunoștințe, zilnic a acumulat noi realități depsre propria-i viață. Practic, îndemnul meu spre propria cunoaștere și propria ei stare, cercetarea interioară și raportarea la exterior, toate acestea au ”redescoperit-o în proprii ei ochi”. A  avut curajul să schimbe, să se schimbe…

De unde am convingerea că putem obține tot ce ne dorim în această viață, că doar de noi depinde această izbândă?

Iată ce-mi scria Doamna, după câteva luni în care am rămas aproape, virtual:

”Nu știu cum de este posibil, ca acum, la vârsta mea (trecută de 50 de ani), să trăiesc tot ce trăiesc, să descopăr… adevărata mea viață! Nu știu ce am făcut până azi, însă acum, iată-mă, învăț să trăiesc! Dacă acum câteva luni am fost dezamăgită de răspunsul tău, asta nu m-a și îndepărtat de tine, ce curios!? Din contră, am intrat pe Google și am căutat să citesc și să te ascult, oriunde am avut ocazia. Și, zi de zi, câte ceva a început să se schimbe. Familia mea a început să fie uimită de schimbările mele, de noua mea atitudine și de faptul că slăbeam pe zi ce trece, simțindu-mă, în același timp, plină de viață și energie. Am slăbit în 3 luni 16 kg, doar citind cele scrise de tine, doar schimbându-mi atitudinea, mai mult decât dieta. Nu-mi vine să cred!!!
Oamenii din jurul meu îmi par schimbați, pentru că eu m-am schimbat!
Familia mea este acum una fericită, pentru că eu sunt fericită și eman această stare!
Eu sunt un ”alt om”, unul ce simte cum trăiește fiecare clipă, care se bucură de o existență simplă și firească!
M-am redescoperit, în afara formelor mele și formele mele au început să fie frumoase! Când mi-ai spus aceste vorbe nu te-am crezut, mă gândeam că nu știi ce spui, însă, iată, acum spun cu recunoștință: ai avut mare dreptate!
Mi-ai schimbat toată viața, defapt, eu mi-am schimbat-o, avându-te zilnic ca un fel de mentor pe care l-am ascultat și în care, într-un fel acuns, am crezut din toată inima. Nu am cuvinte să mulțumesc… Până la urmă, se dovedește că-mi ești mentor, nu doar fizic, ci și spiritual! Încă odată: Mulțumesc!”
”Sfaturi de aur!” Am spus de atâtea ori mulțumesc încât cuvântul și-a pierdut, parcă, din valoare. Aș vrea să fac altceva în locul simplului mulțumesc, dar deocamdată, nu am cum. Rămân la mulțumesc, mulțumesc din adâncul sufletului meu, stimata Doamnă Lavinia Bratu!”
Frumusețe autentică a celor destăinuite, eleganța abordării noilor înțelegeri, deschiderea către mine, m-au făcut să mă așez în scaun, să privesc spre Cer, să zâmbesc și să spun și eu din tot sufletul MULȚUMESC. Am privit spre Cer și am mulțumit și eu la rându-mi, cu smerenie, pentru toate cele ce le simt, trăiesc și le primesc de la cei din jurul meu.

Înțelegeți frumusețea conexiunii dintre noi, frumusețea și înălțătoarea dăruire de care suntem capabili? Și tot ce ne poate aduce ea? Plec capul zâmbind și mulțumesc…

Acum, citind această poveste reală, mă credeți că nu aveți nevoie de ”cure de slăbire”?

Mă credeți, când vă spun, că doar simpla prezență în viețile voastre, bucuria și recunoștința în fața vieții sunt suficiene pentru a schimba kilograme, stări, atitudine? Aveți cu voi tot ce este de trebuință spre a trăi o viață de poveste, doar să accesați această cunoaștere, doar să vă doriți propria descoperire și sa aveți mereu recunoștință în fața creației lui Dumnezeu.

Acesta este munca mea, ajut oamenii să se descopere, să fie cât mai conștienți de propria lor viață și de autentica lor împlinire. Și plec de la hrana de zi cu zi, conștientizarea ei, odată deschisă această portiță numită CONȘTIINȚĂ, schimbările vin…”în cascadă”! Noi să fim capabii să le gestionăm, să le asumăm cu bucurie și uimire. Iar viața întreagă capătă altă culoare, altă stare… SĂ ÎNCEAPĂ BUCURIA ȘI RECUNOȘTINȚA FRUMUSEȚII, SIMPLITĂȚII VIEȚILOR NOASTRE!

4 raspunsuri
 1. GRATIELA DAN
  GRATIELA DAN says:

  Este foarte adevarat tot ce a spus doamna ,intradevar sunteti o sursa de inspitatie si de bucurie.Va urmaresc in fiecare zi si va doresc tot binele din lume acel bine pe care-l dati si dumneavoastra cititorilor.

  Răspunde
 2. Rodica Bogdan
  Rodica Bogdan says:

  Buna dimineața,
  ii sunt recunoscatoare lui Dumnezeu pt ca te am întâlnit. Te citesc cu mare interes si imi dai o stare de bine pierduta de mult.Sper sa reușesc sa tin postul intermitent de astăzi. Mulțumesc!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *