De ce nu functioneaza dietele de slabit? II

Simplu, pentru că ele reprezintă un dezechilibru cu care noi încercăm restabilirea unui echilibru!

 De ce dietele de slăbit sunt un dezechilibru?

 Pentru că fiecare are o specificitate proprie, fie bazată pe proteine, fie pe carbohidrați, ne privează de cele 50 de elemente nutriționale zilnice. Și iată, dezechilibrul! Din experiență, după mai bine de 15 ani de diete – prezentările de moda îmi cereau să fiu mereu în cea mai bună formă!-, am înțeles și de aceea vin cu toată convingerea către voi, că această capcană a dietelor și a rezultatelor acestora sunt o privare de aliniere a unei discipline frumos înțeleasă a vieții.

Practic, un om când începe o dietă de slăbit, începe un program de restabilire a sănătății. Țesutul adipos este efectul unei boli, al unui blocaj de energie, iar boala este dezechilibrul metabolic si hormonal, un dezechilibru al constelației catecolaminice proprii. Și atunci, odată început programul de restabilire a sănătății, este bine să mergem înainte, tot înainte, fără revenire la programul ce ne-a creat dezechilibrul, de care dorim să ne eliberam.

“Dieta” este modul de hrană de zi cu zi, nu doar o perioadă de timp, cu restricții și limitări…

“Dietetica” este o nouă filosofie de viață pentru mine și o spun tuturor și ca îndemn la conștientizarea hranei de zi cu zi, la o educație în alimentație. De ce toate astea? Spre obținerea randamentului maxim si a stării generale, fizice si psihice, perfecte!

Supraponderalitatea este o boală care antrenează o cascadă de anormalități biochimice, din care rezultă nenumărate probleme de sănătate și o moarte prematură. La nivel biologic, grăsimea în exces este un dezastru. Dacă aveți doar 4 kilograme în plus este deja posibil ca în corpul vostru să existe anumite disfuncționalități biochimice. Cu un excedent de câteva kilograme – peste 4 kg – nu sunteți așa de sănătos precum credeți, iar timpul demonstrează asta.

Cum ne păstrăm un echilibru al greutății?

Din fericire, vorbim despre un dezechilibru foarte simplu de prevenit și de dat înapoi: scoateți hrana procesată din viața voastră. Înlocuiți-o cu hrană naturală, organică, neprelucrată, bazată pe plante. Schimbați obiceiurile culinare complicate cu o hrană simplă, cât mai apropiată de natură. Aceasta înseamnă că ați trecut automat pe o dietă cu puține calorii, puține toxine și foarte mulți nutrienți.

Ce ne mai poate ajuta în păstrarea unei greutăți optime?

Vom avea o stare de bine și un bun randament atunci când pe lângă atenția asupra hranei vom desfășura o activitate fizică zilnică (mers pe jos sau pe bicicletă, gimnastică, un sport de sală etc.) și astfel putem crea un program permanent de control al greutății.

Ce alegem ca și hrană în dieta de zi cu zi?

Dacă v-ați propus să pierdeți în greutate consumând mai puține calorii și făcând mai multă mișcare, trebuie să vă asigurați că acele calorii nu sunt goale, ci încărcate de substanțe nutritive. Nu puteți slăbi doar mâncând mai puțină mâncare lipsită de valoare nutritivă. Aceasta înseamnă că aveți nevoie de alimente organice, proaspete, vii – fructe și legume crude, germeni, lăstari, leguminoase și cereale integrale – adică alimente care conțin foarte mulți nutrienți și fibre. Pentru că aceste alimente sunt bogate atât în nutrienți, cât și în fibre, ele vă vor face să vă simțiți hrăniți, cu adevărat.

Ce alimente ne perturbă funcționalitatea și ne creează dezechilibre?

Alimentele înalt calorice, dar sărace în nutrienți și fibre, cum ar fi zahărul rafinat, făina albă, alimentele procesate și cele de tip fast-food nu sunt o alegere bună. Toxinele din acest tip de hrană, ca și cele din mediul înconjurător, joacă un rol surprinzător de important în căpătarea câtorva kilograme în plus. Acești factori dereglează apetitul normal, așa încât procesul de stocare a grăsimii scapă de sub control.

Este un fapt cunoscut că cele mai multe boli de care suferă oamenii sunt auto-provocate. La fel de bine, aceste boli pot fi și auto-vindecate, printr-o nutriție optimă adecvată biologiei noastre și prin detoxifierea organismului. Revenirea la un corp suplu și lipsit de stazele cumulate în timp, se face lent, fiind o responsabilitate pe un termen mai lung. Orice efort care nu include schimbări și în stilul de viață va eșua.

Cheia succesului este o hrană de calitate, asigurându-se o nutriție optimă și o viață activă, conștientă.

Respirați conștient, antrenați-vă corpul, mâncați conștient și viața va fi o încântare, pe toate planurile voastre!

Articol publicat aici: http://www.tion.ro/de-ce-nu-functioneaza-dietele-de-slabit/1403244?fb_action_ids=10202004722539954&fb_action_types=og.recommends&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *