Cum să mănânc fără să mă îngraș de Crăciun?

Am avut o clientă tare drăguță, mereu îmi vine în minte… A venit plină de energie și mi-a spus hotărâtă:

” – Sunt o gurmandă, îmi place să mănânc în această perioadă din an, la nebunie! Plec de Crăciun la părinți, tăiem porcul, îmi revăd preietenii din copilărie, beau vin fiert și mănânc cozonac. Da, știu că sună ciudat, dar ador acest spirit al Crăciunului, alături de cei dragi. Amintirea copilărie o țin vie în minte, respectând tradițiile vechi, populare ale satului în care am crescut. Nu vreau să-mi iau nimic din aceste obiceiuri, din contră, vreau să mă bucur maxim și anul acesta de ele. De fiecare dată, asumat, mă întorceam în Timișoara cu cel puțin 3 kg în plus. Și, le dădeam jos încet, în luna ianuarie, revenind la stilul meu echilibrat de viață. Însă, anul acesta de Revelion voi pleca cu iubitul meu într-o stațiune elegantă, iar rochia pe care o voi purta este extreeeeem de strâmtă. Mă simt ca o divă, mă simt fermecătoare în ea! Știi, eu și iubitul meu suntem împreună doar de trei luni, încă simt nevoia să-l cuceresc în fiecare moment și așa-mi doresc să rămân mereu, cu această stare. Cred că el mă inspiră și mă simt minunat în preajma lui, îl ador… Știi despre ce vorbesc!”

Am ascutat-o cu empatie, cu zâmbeul pe buze și am întrebat-o:

” – Și cum pot eu să-ți fiu de folos în viitorul absolut fermecător care te așteaptă?

” – Am nevoie să mă înveți cum să mănănc toate bunătățile de Crăciun. Gândește-te că rochia de revelion nu-mi permite nici măcar 500gr în plus! Am nevoie de ajutorul tău, cum să mânănc de toate, fără să mă îngraș!”

Adevărul este că, o astfel de provocare poate fi susținută cu bine atunci când suntem hotărâți să reușim. ”E clar că nu poți să mănânci la fel ca anii trecuți. Ceva trebuie schimbat, dacă te-ai confruntat mereu cu aceste situații de care vrei să scapi”, i-am spus.

 

Iată ce ai de făcut, ca să poți păstra forma frumoasă a corpului și pentru petrecerea de Revelion:

  1. În fiecare dimineață bea 600 ml de apă caldă,  în care storci o lămâie. Se activează metabolismul cum se cuvine, că are multa treabă în perioada care vine! Și, practică acest obicei nu doar la trezire. Și la 2 ore după prânz și înainte ce 30 de minute de cină, stoarce lămâie și bea o cantitate generoasă de apă. Iar, de o încălzești, cu atât mai bine.
  2. În câte case intri, nu la toate te și așezi la masă! Nu ești obligat să mănânci la fiecare prieten pe care-l vizitezi. Poți cere un ceai cald din plante, poate fi suficient, de multe ori!
  3. Renunță complet la pâine în această perioadă. Având foarte multă mâncare la masă, încearcă să faci această concesie, oricât de greu pare la început. În loc de pâine, multe murături!
  4. Înainte de fiecare masă, cu 20-30 minute, bei un pahar mare de apă, pentru o bună hidratare și un start bun la masă.
  5. Între mese storci grapefruit și să te delectezi cu fructul despre care se spune că topește grăsimile. Zilnic, fresh din grapefruit, pregătești pentru tine și cei dragi!
  6. Încearcă să nu combini proteinele cu carbohidrații, adică carnea cu cartofi, orez… Când mănânci carne să o combini doar cu legume, murături și frunze verzi. Iar când vrei sarmale, să fie cu măsură, fără nimic altceva.
  7. Nu mânănci prăjituri sau cozonac după mâncare! Întotdeauna desertul este o masă separată, îți recomand să te bucuri de tot ce este dulce, a doua zi de Crăciun, dimineața. Cu un ceai cald și o cafea, transformă micul dejun în ceva ce o nu vei uita curând. Și, pune punct dulciurilor pe mai târziu!
  8. Ceaiul digestiv din plante să fie prezent după fiecare masă. Este bine să consumi ceva cald, ajută la digestie, ajută bila în secreția ei, iar metabolismul este stimulat.
  9. Poți să bei 1 – 2 pahare de vin roșu la masă, atunci când servești ceva potrivit. Încearcă să fii cumpătată cu alcoolul, crește apetitul și vei mânca mult mai mult decât în mod obișnuit.
  10. Bucuria si relaxarea, voia buna să fie prioritare ta în aceste zile! Aceste stări le poți avea dacă ești atentă și la cât de mult mănânci.

 

Să te bucuri de zilele ce vin, sunt pline de magie! Să nu lași pofte nesăbuite să dezechilibreze starea lăuntrică; să nu lași vreo nemulțumire să-ți ia din bucuria Crăciunului. Dacă primează aceste gânduri, te vei simți bine și vei știi exact cum să alegi cumpătat!

 

Magia Crăciunului vine cu daruri – de dat și primit! -, vine cu multă empatie și bucurie alături de cei dragi. Lasă și mâncarea să fie un accesoriu la starea de fericire!

Crăciun fericit!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *