Fii pregătit și Puternic în anul 2023

Dacă vrei să te uiți la anul 2022 și să-l vezi de bine, așa-l vei cuprinde, de bine. Nu a fost ușor deloc! Pentru unii a fost copleșitor și dur. Pentru alții, un început de drum… Oricum ne-am uita, avem nevoie să înțelegem că recunoștința pasului de acum, poate fi cel mai bun felinar pentru drumul întunecat.

În continuare, cred că aceste vremuri sunt o fantastică oportunitate de a ne apropia sufletește de noi și de cei de lângă noi, odată cu distanțarea socială. Toată această situație ne-a adus mai aproape, potențând claritatea nevoi de apropiere și prețuirea ei. Ne-am apropiat de noi înșine și de ceilalți. Ne-am recalibrat valorile și am dobândit o nouă stare de conștiință: avem mare nevoie de ceilalți și avem mare nevoie de a avea grijă de noi.

Iar, ca să străbatem mai ușor drumul și vremea care vine, iată ce-ți propun: un spațiu mai larg și mai generos de lucru cu tine. Lumea se schimbă. Hai să ne schimbăm și noi, însă conștient de acest demers. Antrenarea creierului, ca să ne păstrăm în primul rând sănătatea minții, este un ”must have” al vremii ce vine. Prea multe provocări să credem că nu avem nimic nou de făcut! Avem mai multă treabă cu nivelul nostru de conștiință fiecare, de aici înainte!

Și, ca să pornim anul ce vine cu bine, iată ce-ți propun:

 

5 pași de realizat conștient, la început de an

 

1. Scrie undeva despre cel mai important proiect pe care dorești și îți pui intenția să îl realizezi în noul an. Aceasta va fi misiunea puternică pentru 2022. Uită de încercarea de a face să se întâmple 100 de lucruri… Gândește un plan mare, o capodoperă absolută și se va desfășura cu binecuvântări uimitoare. ”Tu, doar pornește și tinde spre desăvârșire…”

 

Sfântul Paisie Aghioritul spunea despre cercetarea de sine că, ”este cea mai folositoare dintre toate cercetările. Cineva poate cerceta multe cărţi, dar dacă nu se supraveghează pe sine, toate cele citite sunt zadarnice. Acela care nu ştie cine este, nu trebuie să spere să cunoască ceva. Focul cunoaşterii trebuie mai întâi să se aprindă în voi, acolo trebuie să răsară soarele. Obscuritatea interioară vă va interzice să mai vedeţi ceva în altă parte…”

 

2. Clarifică și reține cele cinci valori personale centrale. Fericirea și productivitatea la nivel superior apare atunci când lucrezi și trăiești în propriile condiții și standarde, cu claritate și viziune conturate.

 

„În momentul în care îți dai seama că, de fapt, efortul este viața și tot ce implică un sacrificiu din partea ta îți aduce bucurie, dintr-odată ajungi să te bucuri nu numai de lucrurile frumoase din viața ta, ci de toate problemele care te întâmpină în viață. Și nu mai stai chitit, nu mai stai cu frică în fața problemelor, ci te repezi asupra lor.” Robin S. Sharma

 

3. Stabilește cele trei obiective esențiale pentru dimensiunile cheie ale vieții tale (creștere personală, familie, muncă, corp, financiar, spiritual etc.).

 

,,Sunt un optimist în legatură cu lumea noastră și încotro se îndreaptă ea, dar sunt în același timp si realist. Astfel că, nu îmi fac iluzii. Această tranziție ne va cere ceva muncă. Îmi place cuvântul “muncă. În “Profetul”, Khaili Gibran a spus că munca este iubirea noastră făcută vizibilă și eu cred că schimbările pe care le vedem în lume reprezintă iubirea noastră cea mai profundă pentru viață si unul pentru celălalt, că ele apar din ceea ce știm că este ADEVĂRAT în adâncul inimii noastre și noi le facem loc în lumea și în viețile noastre.” Joe Dispensa

 

4. Construiește fiecare semestru al anului 2022, stabilind zece obiective pentru fiecare arie de dezvoltare, în etape de trei luni, astfel încât să proiectezi în mod ideal 2022.

 

”Fără o rigoare în programul zilei e practic imposibil să câștigi lupta cu timpul și să clădești o viață precum o operă de artă. Vezi prietene, dacă nu acționezi tu asupra vieții, va acționa ea asupra ta. Ai încredere în mine!” Robin S. Sharma

 

5. La sfârșit de fiecare lună stabilești evaluarea obiectivelor și planifică asta, pentru a putea măsura creșterile și acțiunile tale. Doar astfel putem deveni perseverenți și constanți în țelurile pe care le fixăm, în general.

E vremea să cultivăm o relație mai profundă cu noi și să prețuim oamenii de lângă noi!

Photo credit: Cătălin Mezei
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *