Îndrăznește să vrei mai mult de la tine

Stabilirea unor noi obiective, reorganizarea vieții, reevaluarea valorilor personale, toate acestea presupun o analiză atentă și nuanțată, o răscolire a psihicului. O ”curățenie” aș zice că faci, odată ce devii atent la toate aceste rezoluții. Când te pornești într-o astfel de lucrare, începi un parcurs în care ATENȚIA are nevoie să fie trezită și de o înțelegere a fenomenului de transformare. Tocmai de asta, e bine să fii prudent. Întotdeauna a-ți îmbunătății condiția presupune a-ți asuma mai multe responsabilități, ceea ce presupune implicit și un efort mai mare.

Mă întreb ce aș putea face, si ce sunt dispus să fac, pentru ca VIAȚA să fie mai bună? Mai bună nu înseamnă doar atât, înseamnă să fie mai bună chiar de azi, într-o manieră în care și mâine tot mai bună să fie, dar și săptămâna viitoare, anii viitori și peste mulți-mulți ani de acum înainte, atât cât îngăduie Dumnezeu. Iar aceasta, să se întâmple și pentru toți cei din jurul meu, pentru toți ceilalți viața să devină mai bună. Credința îmi spune că pot începe chiar de azi cu ceva simplu: ”începe să fii atent, poate așa cum nu ai mai fost niciodată până acum!”

Ce trebuie să facem pentru a deveni mai organizați, pentru a descoperi potențialul imens cu care am fost înzestrați și entuziasmul de a trăi și a dărui?

Oare, care este următorul pas pentru viața mea?

Ce am de îmbunătățit, explorat sau descoperit?

Anul acesta, provocarea este în planul personal sau în cel profesional?

Atunci când decizi să aduci schimbare în viața ta, pornești într-o aventură incitantă, în care descoperi noi valori și ceea ce este cu adevărat important pentru tine. Resursele tale sunt descoperite – resurse/talente pe care nici măcar nu știa că le ai! -, iar această etapă aduce o stare de încredere. Suntem făcuți ”după chipul și asemănarea Sa”, iar aceasta presupune un potențial imens, în fiecare dintre noi. Descoperă-ți mereu noi abilități, găsește-ți propriul mod de a acționa asupra acestora, învață în permanență ceva nou, explorează lumea ta interioară și fii performant toată viața în pregătirea profesională. Această înseamnă să trăiești o viață în libertate. După toate cele scrise aici, te las cu câteva întrebări la care mai adaug și îndemnul de a fi curajos și a descoperi curând potențialul uimitor cu care ai fost făurit! Ce ți-ai dori să faci altefel, pornind chiar de acum?

Ce poți face ”altfel” pentru CORP și implicit pentru SĂNĂTATEA ta?

 1. Poți să ai griă de dietă, respectând cele 3 mese din zi, fără nici un fel de compromis între, fără să mai consumi nimic altceva între mese. 
 2. Asemenea, poți să ai griă de dieta ta, iar asta presupune să nu mai mânănci nimic după ora 19, de exemplu. Iată, o altă provocare super isteață și eficientă! 
 3. Tot în ce privește dieta poți să te gândești la postul intermitent 16/8, un regim alimentar cu rezultate excepționale, atât ca stare de vitalitate, cât și cu rezultate ce se văd în forma coprului și frumusețea sa! Mai multe despre asta poți citi AICI .
 4. Cum ar fi ca zilnic să faci cel puțin 20 de minute de activitate fizică, orice? Alergi, te întinzi, te miști, aduci flexibilitate în corp, activezi circulația limfei, sângelui și crești starea de vitalitate, în general. Sportul înseamnă viață, iar disciplina de a-l practica zilnic schimbă în bine starea de sănătate mai mult decât dieta!

 

”Ai putea începe prin a te autopercepe drept cineva față de care ai o răspundere importantă: aceea de a-i veni în ajutor.” – Jordan B. Peterson

 

Ce poți face pentru a îmbunătății relațiile cu cei apropiați?

 1. Să începi A FI ATENT la cum vorbești și cum privești pe cei de lângă tine? Câtă răbdare ai și câtă iubire poți pune într-o privire, pentru cei pe care-i iubești? Să începi să asculți cu atenție pe cei ce-ți vorbesc, fixându-ți acest gând, legat cu atenția și capacitatea de a controla vocea interioară. Vezi ce au de spus, fără să te grăbești sau să te gândești la altceva. Învață să asculți și viața ta se va schimba!
 2. Cum ar fi să încerci SĂ FII DISPONIBIL în fața celor din jurul tău, să practici acest exercițiu într-un fel sau altul. Să faci ce nu-ți aduce imediat ție un beneficiu, dar ajută pe celălalt, ar putea însemna un salt uriaș în starea de conștiință și împlinire! 
 3. Să începi a-ți urmării emoțiile, cele pe care știi că nu le ai în control, să începi a le supraveghea mai bine. Dacă te întristezi, nu lăsa tristețea să se mai instaleze în viața ta, controleaz-o! Dacă simți că ești mereu prea furios, caută să nu-ți mai dai voie să arăți asta celor din jur. Lasă furia să vină, fii conștient de ea, studiile actuale din neuroștiințe ne îndeamnă astfel: ”simte furia, dar nu o lăsa să se manifeste!” Vezi cum stai cu fricile, de unde vin și reglează asta. Dacă ai nevoie de ajutor, cere ajutorul unui specialist, în câteva ore de terapie poți regla chestiuni după care te vei simți eliberat și mai bine, mult mai bine adaptat!
 4. Petrece un timp autentic cu cei apropiați, cu cei pe care-i iubești. A fi însoțit la drum de cei dragi, a avea o familie aproape este cea mai mare binecuvântare! Și îți spun asta din prisma celor promovate de psihologie și cele relevante în studiile de longevitate realizate în ultima vreme. Propune-ți ca zilnic să stai cel puțin 20 de minute, rupt de orice altceva, povestind cu copiii tăi, de exemplu. Stai zilnic la un ceai, servește masa sau bea o cafea alături ce cel iubit, câteva minute în care să vorbești despre tine și despre el. Avem nevoie de comunicarea și conectarea această autentică, la fel ca de aer!

 

Creșterea cea mai mare pe care un om o poate obține este din relația cu ceilalți, din iubirea și dăruirea pentru oamenii din jurul său. Felul în care te porți cu ceilalți vorbește despre viața ta. Să te uiți cu drag la oamenii din jurul tău, aceasta poate fi o rezoluție transformațională, poate fi un plan excelent pentru anul următor…

 

Ce poți face pentru sufletul tău?

 1. Gândindu-ne la valori, ai putea face cumva să-ți recalibrezi și să vezi de valorile tale? Care sunt valorile pe care le prețuiești și pe care te bazezi în procesul de creștere și progres?
 2. Învață să te rogi, zilnic să ai un ritual de dimineață și seară, în care te conectezi la altceva, așa cum poți tu mai bine… Vezi cum stai cu credința și ce faci pentru asta.
 3. Gândește-te sau scrie cel puțin trei aspecte/lucruri/oameni/întâmplări pentru care simți că ești recunoscător, zi de zi. O practică ce te apropie de starea de bine, te eliberează de frici, te ajută mult să progresezi. 
 4. Trezește-te cu 30-60 de minute mai devreme și începe să citești în acest interval o carte despre ce te poate edifica, în acest proces al dezvoltării inteligenței spirituale.

 

Direcția pe care o trasezi conștient și viziunea permanentă asupra vieții sunt uimitoare, poate nici nu te-ai fi gândit vreodată cât de mult contează acestea. ”Sunt niște forțe irezistibile, capabile să transforme niște obstacole aparent de necucerit în niște punți și oportunități de creștere.”  – Jordan B. Peterson

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *