Gânduri pe final de an 2020

Am sentimentul că, deși 2021 va veni cu timiditate și lipsit de veselia altor ani, va fi în cele din urmă un an minunat. Da, lasă-mă să cred asta, poate te molipsesc și pe tine! Cred și intenționez să fac din anul 2021 un an magistral! Cu ajutorul lui Dumnezeu, întotdeauna!

Trece 2020 și nu-i sănătos să-l ștergem cu buretele, ori să fugim de el. Sănătos este să-l credităm ca pe unul dintre anii cei mai buni, către evoluție și progres. Un an greu, provocator, care va face parte pentru totdeauna din povestea noastră personală, este cu noi, în memoria și povestea fiecăruia. Și, așa și trebuie și e sănătos să fie!

Așa că…

…vă cuprind cu admirație și recunoștință pentru tot ce ați reușit a înfăptui până acum, pentru felul în care ați parcurs acest an, pentru puterea care ne-a adus-o acest #împreună, fiecăruia dintre noi. Te aplaud și mă bucur pentru tot ce ai adunat, pentru cât ai reflectat și nădejdea de a fi pe drumul drept și cu încrederea dobândită în oameni și în tine. 

Nu am parcurs un an în care ne-am pierdut încrederea, este un an în care ne-am reconstruit încrederea și, de data aceasta am început bazal, de la zero, dacă vrei. Am început să ne reconstruim încrederea în primul rând în noi, cu ajutorul lui Dumnezeu! Iar asta îmi pare un moment perfect pentru un nou început, pentru cultivarea unei relații mai profunde cu noi!

…îți sugerez să te folosești de 2020, să te uiți atent ce resursele de deblocat/activat/potențat în tine, să-l folosești ca pe un combustibil pentru mai multă înțelepciune, măiestrie și putere spirituală. Te privesc cu admirație pentru că, poate ai ajuns aici mai zdrobit și oarecum încercat, dar mai puternic și chiar mai bun decât ai fost, cu siguranță.

”Suntem pe această planetă pentru o perioadă limitată de timp. Are sens să încercăm  a folosi acest timp cu înțelepciune, într-un mod care se va adăuga la ceva personal semnificativ.” Susan David

…îți sugerez să te gândești, să reflectezi la oamenii pe care i-ai avut alături sau la cei pe care nu i-ai avut alături și ai suferit pentru asta. Vezi de relațiile cu cei pe care-i vrei alături, vezi de oamenii care sunt semnificativi pentru tine. Anul acesta a ventilat relațiile, e clar! Prin distanțarea socială și apropierea emoțională (uneori forțată, din păcare!), ne-a adus o claritate în privința felului în care ne dorim să trăim cu cei de lângă noi. Valorile multora s-au zguduit adânc. Familia a devenit pentru mulți una dintre acele valori ”recalibrate” și ”repoziționate” în ierarhia valorică, cu siguranță. Dacă ți-a fost greu, pesemne ai ceva de schimbat, relațiile cu familia și suportul acestora, amintește-ți prietene, este sănătate curată, fizică și mentală, este supăortul unei vieții cu sens! 

Originea, scopul și sensul vieții sunt una iar familia, este vehicolul pe care ar fi bine să nu-l pierdem în navigarea personală!

… te încurajez să reflectezi la modul în care 2020 poate fi folosit ca o platformă pentru salturi cuantice în creșterea, prosperitatea și impactul tău în 2021. Fii curajos și îndrăznește introspecția asta! Stai cu tine în liniște, vezi ce-ți dorești, cum vrei să trăiești, ce vrei să construiești personal și în afara ta. Dă-ți voie să fii excepțional, în anul care vine! Și, tot ce n-ai îndrăznit sau reușit vreodată, ai curajul să proiectezi pentru anul care vine. Ce te împiedică să înalți stacheta, să proietezi pentru anul 2021 un an excepțional? Începei să te gândești la obiectivele uriașe pentru 2021, cu curaj!

Kierkegaard spunea că “Rugaciunea nu este pentru a-L influența pe Dumnezeu, ci pentru a schimba natura celui care se roagă… “ Așa că setează intenții, fii plin de curaj când faci asta, ai încredere în anul 2021 și în tine. Roagă-te în fiecare zi de aici înainte pentru toate acestea. Măcar un minut pe zi, după 365 de zile poate apărea magia!

Conștiință – Identitate – Prezență – Mărturisire – Lumină – Împreună

Puterea a de a trăi în inimă! 

1 răspunde
  1. sorin
    sorin says:

    foarte frumos…e o adevarata placere sa ti citesc postarile…ma incarca pozitiv,ma inspira(chiar daca nu tin pasul cu tine)…iti multumesc Lavinia

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.