Psychotherapy Affects the Brain

Fiecare dintre noi, la un anumit moment din vieții, avem nevoie de psihoterapie. Lumea se schimbă, suntem într-o vreme de mari trasnsformări… Avem mare nevoie să fim flexibili, cu o mentalitate flexibilă. Avem nevoie să integrăm și să gestionăm emoțiile cu care ne confruntăm, să reglăm comportamentele dezadaptative.

Ce este psihoterapia?

  • Psihoterapia constă într-o serie de tehnici care au ca și scop tratarea sănătății mentale, emoționale, precum și unele afecțiuni psihiatrice. 
  • Este o oportunitate de a ne cunoaște mai bine pe noi înșine, de a înțelege dinamica din relațiile noastre și de a ne dezvolta potențialul, astfel încât viața noastră să ducă la împlinire și sănătate.
  • Terapia ajută cu o gamă largă de probleme, de la nemulțumirea legată de viața actuală, trecând prin probleme de relaționare, până la traume profunde. 
  • Schemele emoționale sunt structuri organizate și rafinate prin experiență, stocate în rețele mnezice. Procesarea emoțională pe baza acestor scheme este sursa principală de experiență emoțională; este ținta intervenției și schimbării terapeutice în psihoterapia experiențială centrată pe emoție, propusă de Leslie Greenberg și Robert Elliott.
  • Este o opțiune excelentă a cere ajutor și a te folosi de expertiza unor oameni specializați în acest domeniu. Lucrurile se rezolvă eficient și coerent cu parcursul personal, cu adaptarea la provocări și schimbarea de atitudine. De aici vine mai apoi și starea de bine, mai apoi, progresul individual.

Efectul psihoterpiei asupra creierului este descris aici…

How Psychotherapy Affects the Brain

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *