7 pași înainte de fiecare nou început

#moveyourheart
#letsmakehistory

7 pași pe care să-i parcurgi, înainte de fiecare nou început de drum…

Te îndemn să te așezi, să stai 10 minute cu tine, măcar atât! ”Cine nu are 10 minute pentru el, de exemplu dimineață, nu are o viață”, spunea Tony Robbins. Stai și cuprinde aceste concepte clare de start, am credința că pot fi primul pas în oricare nou început al fiecăruia dintre noi, oriunde am fi, pe drum… Doar 10 minute în care săă faci ceva nou, zilnic, un obicei cu care să pornești la drum…

  1. Asumare – ca să pot, am nevoie să știu cât pot acum și de unde pornesc! Fără supraevaluare, realist. Pot merge pe jos în ritm alert 10 minute, perfect! Pot citi 10 minute într-o zi, este perfect! Îți dai seama cum vei fi tu, peste 3 luni sau 12 luni în care practici acest obicei, zi de zi! Vei fi tot tu, daor că progresul vieții tael va putea fi măsurat și evident!
  2. Responsabilitate asupra propriilor decizii, asupra intenției și felul în care setez viitorul! De exemplu, doresc ca peste un an de zile să realizez activitatea fizică firesc, să fie în modul meu de viață, precum spălatul pe dinți? Perfect! Astăzi încep cu primul pas și stau pe cale, cresc, ca peste un an de zile să văd progresul, cum e și firesc! 10 minute, la început, iar peste 1 an de zile ești mult mai aproap de intenția de la început!
  3. Disponibilitate de a-i ajuta și de a-i susține pe ceilalți, având credința că vei simți – de n-ai făcut-o până acum -, vei trăi magia acestui fapt. Ce se petrece atunci când dai din tine, din ce ești tu ca om? Atunci crești, să știi! Când rupi din ce ai tu, pentru celălalt. Atunci Dumnezeu (Universul sau cine crezi tu!), îți dă înmulțit înapoi!
  4. Angajamentul în fața celorlalți – de aici ne luăm multă putere! Nu ești singur, de aici vine puterea și încrederea. Poveștile despre noi, scrise, mărturisite, greul, năzuința, curajul – toate cresc în noi dorința și puterea cutivării potențialului imens cu care suntem înzestrați.
  5. Schimbarea are nevoie să fie lăsată să vină și, mai mult de atât, are mare putere când este sub observație, băgată în seamă! Te schimbi zi de zi, schimbi poate și exercițiul pe care-l ai (fie de activitate fizică, acumulare de cunoștințe, fie în orice alt segment al vieții tale). Măsori rezultatul permanent, măsori ritmul și ajustezi conform nevoilor tale. Schimbarea este permanentă, cu mare semnificație însă, atunci când este măsurată, supravegheată și coordonată conștient de tine. Aceasta este esența cumva – de-mi pot îngădui a spune -, asupra conceptului ”Dietetica, o nouă filofofie de viață!”
  6. Recunoștința, să nu uiți de ea! E cea mai puternică forță cu care poți porni cele ce le ai de desăvârșit, înainte. Fii blând cu tine, când nu poți ceva sau nu este poate așa cum ți-ai dorit, fii blând! Acordă-ți răgaz să faci cât poți uneori, fără să tragi de tine. Și, stai de scrie sau gândește la cele pentru care ești recunoscător. Ai să vezi cum vine putere și energia, suficientă, ca mâine să pornești din nou, să năzuiești și să crești. Dar pentru asta, ai nevoie să-ți aminteși a fi recunoscător!
  7. Împreună putem să ne vedem mai bine cine suntem… Împreună putem să dobândim curaj… Împreună suntem provocați zi de zi să stâm de vorbă cu noi, prin mesajul pe care-l primim de la ceilalți. Ce scriu oamenii, este despre ei, da. Dar, poate fi și despre noi, părți mărunte sau mai mari… Aceasta mă face să dezvolt atenția, asupra mea și asupra celor din jur, un mare Dar sau Har! Fiecare muncește pentru el și pentru cei din jur, atunci când dă de/din Harul său…

Stai și cuprinde  aceste concepte clare de START, am credința că pot fi primul pas în oricare nou început al fiecăruia dintre noi, oriunde am fi, pe drum…

Și, un ultim gând, ce nu puteam să-l scriu acum mai bine decât a făcut-o cândva, de mult, Richard Branson: ”Creșterea se întâmplă când ieși din zona de confort. Magia apare când faci acest lucru împreună cu alții.”
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *