Gânduri, în prag de An Nou

Respectă viață și tot ce are viață în jurul tău…

Ce înseamnă asta? Tot ce-i viu din jurul nostru, tot ce mișcă și are o viață, merită repsect din partea ta. Iată ce am regăsit într-un interviu a lui Bernie Siegel: ”Sunt la un curs în Virginia. Am luat pauză și tocmai am găsit o țestoasă. Mi-a luat jumătate de oră să găsesc un iaz unde să o las. Probabil era un mascul care nu a cerut informații când a plecat de acasă!”  ”Respect viața, și după ploaie adun toți limacșii de pe alee să-i pun pe pământ, la fel și insectele din bălți, le pun pe o frunză. 

”Respectă viața!”

Fii disponibil și dăruiește-te celor din jur…

Toți trebuie să găsim o cale de a face ceva real, ceva semnificativ în viețile noastre. Și pentru aceasta trebuie doar să cunoaștem oameni. Nu contează meseria pe care o avem. Ai nevoie să fii printre oameni. Poți lucra oriunde. Tot ce contează este să oferi ceva cuiva. Acesta poate fi cu adevărat un model de viață. Așa devenim și mai sănătoși neuroștiința ne spune asta, conectarea umană și compasiunea provoacă chimia ce favorizează longevitatea și funcționalitatea noastră firescă. Trăind conecatat alături de ceilalți înseamnă a colabora cu ei, iar aceasta presupune a fi într-un dialog cu cei din jur și cu natura.

”Dacă ne-am născut, este pentru că ne-am înscris într-o lege a firii lăsată de Dumnezeu, iar aceasta ar trebui să ne curme orice orgoliu.” 

Cum e relația pe care o ai cu tine?

Atenția și progresul profesional, focusul pe obiective și experineța unei vieți, într-o lume departe de lume. Am înțeles undeva, la nivel conștient și rațional, căci viața aceasta este despre a te depăși și a te dărui celorlalți. Aplicarea și punerea în fapt a acestei înțelegeri este însă dovedită până acum a fi extrem de dificilă. De exemplu, să trăiești doar 6 zile, în care nu faci nimic din ce-ți dorești tu, pentru că, în condițiile date, te aliniezi unei rigori existențiale și ”faci ascultare”, iată un test ce te poate duce mai aproape de tine. “Să mă pot vedea mai clar pe unde sunt cu acest deziderat”, mi-am zis…

”Așteaptă-te la ce e mai bun; transformă problemele în oportunități; nu te mulțumi cu starea actuală. Concentrează-te asupra locului în care vrei să ajungi, nu asupra stării din care pleci. Și, cel mai important, alege să fii fericit știind ca aceasta este o atitudine, un obicei care se dobândește prin exerciții zilnice.” – Denis Waithley

Acasă, ”să mă descalț” la intrare…

De unde pleci spre casă, fă cumva și decontectează-te de toate. Să te relaxezi, pentru a ajunge acasă într-o stare de disponibilitate. Nu poți să tot ajungi obosit acasă, ar fi bine să știi asta! Ziua nu se termină odată cu terminarea serviciului, iar energia ar fi bine să ți-o regenerezi tocmai prin acesastă deconectare de la muncă până acasă. După o primă interacțiune autentică și caldă în familie, poți avea răgazul odihnei sau unor momente de solitudine. Când ajungi acasă, oricât de obosit îți pare că ești, mai întâi iubește-i pe cei dragi, arată-le asta. O să-ți facă și ție foarte bine. 

„Ia seama deci, ca lumina din tine să nu fie întuneric.” Luca 11-35

Care sunt valorile care îmi guvernează munca și viața?

Nu mai am nici o îndoială că cei din jur sunt sursa de bucurie și armonie a sufletului meu. Dacă cei din jurul meu sunt bine, atunci și eu sunt bine. Familia și comuniunea pe care o avem este orizontul și sensul meu. Cel mai luxos și împlinitor moment este acela în care stau la masă cu familia întreagă, fie de sărbători, fie duminca sau la vreun alt eveniment. De aici crește seva încrederii și puterea de a înfăptui toate celelalte acțiuni. Atunci când devii curios cu privire la viața ta, ai puterea să o faci mai bună. Iar atunci când capeți curajul de a axplora propriul potențial, doar atunci ai șansa să-ți descoperi harul/menirea/vocația ta pe acest pământ! 

Să te gândești că, ”ceea ce obții de la viață este direct proporțional cu ceea ce investești în ea.” Iar, dacă nu există VALORI, nu există nici SENS.

Dacă trăiești în inimă, se naște magia…

Încă nu știu cum se face, dar năzuiesc și nădăjduiesc să învăț anul care vine. Să simt din magia de care se tot vorbește, trăind în inimă…  cu Acesta este gândul de început, împletit LIVE TO INSPIRE!

An Nou Fericit!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *