4 alegeri pentru un sistem imunitar puternic
4 alimente care întăresc sistemul imunitar, “medicamente” cu efect sigur, când sunt luate ca tratament și nu ocazional.
1. Cătina – cel mai puternic antioxidant al organismului!
La 1 kg de cătină. Spăl bine bobițele, le pun în 2 borcane de 800 ml, pe care le umplu cu miere de albine. În fiecare dimineață, pe stomacul gol, iau câte o linguriță de cătină cu miere.
Beneficiile cătinei: Cătina este o plantă miracol, efectele ei fiind cunoscute încă din antichitate. Folosită în astenie fizică și psihică și pentru mărirea imunității organismului, este un puternic antioxidant și sunt binecunoscute efectele sale antitumorale. Cătina conține: foarte multă vitamina C, vitamina E, betacaroten, acizi grași nesaturați, vitamine: B1, B2, PP, D, minerale: Ca, Fe, fosfor, potasiu, magneziu.
2. Propolis – antibiotic natural!
Propolisul este o substanță produsă de albine, cu proprietăți miraculoase. Studiile au arătat că propolisul este cel mai puternic antiinfecțios cunoscut, fiind activ împotriva a 21 tipuri de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite, 30 de tipuri de virusuri. Este o vedetă în lumea antibioticelor – spre deosebire de cele sintetice – la care virușii devin imuni după mai multe administrări, propolisul nu nu prezintă acest dezavantaj.
Propolisul este un produs cu proprietati antivirale, antitoxice si antiinflamatorii. Tinctura de propolis este un foarte bun detoxifiant si se afla printre cele mai puternice tratamente naturale pentru intarirea sistemului imunitar. la noi în casă precum și în trusa de vacanță este nelipsit propolisul de la prietenii noștri de la APIARIUM.
3. Măceșele – excelente pentru sănătate!
Lămâia? Să facă o plecăciune în fața măceșei, care conține o cantitate de vitamina C de 10-15 ori mai mare decât lămâia. Se spune că dacă le culegi după ce a dat prima brumă măceșele sunt mai dulci. Dupa ce le speli bine, se lasă să se scurgă, apoi se pun la uscat. Iarna, cpoți pregăti ceai, peste apa fiartă adaugi și 3-4 fructe de măceș și îl las să facă infuzie. Se poate consuma în mai multe moduri (ceai, vin, sos pentru mâncăruri), gustul măceșelor este delicios.
4. Usturoiul – pentru întărirea sistemului imunitar!
Cu toții am auzit de beneficiile usturoiului, care conține peste 200 substanțe active (vitamine, minerale, aminoacizi, enzime). Odată cu venirea sezonului rece putem să creștem cantitatea de usturoi din alimentația noastră pentru a ne întari sistemul imunitar. Ideal la masa de seară, întărim sistemul imunitar și dăm gust bun hranei.
Multă sănătate!
Sursă photo: https://www.terraapis.ro/19500-2/
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!