Îndrăgostește-te, ca și mine!

Disciplina m-a ajutat foarte mult în viață și pentru mine nu este o simplă bornă sau un obiectiv temporar. Pentru mine, disciplina este un mod de viață! N-aș fi reușit mai nimic din ce am reușit să împlinesc în viața mea fără disciplină. Practicarea unui sport de performanță de la vârsta de 6 ani a generat acest mod de viață, mi-a rânduit disciplina ca un suport și ca un maestru – dacă îmi este îngăduit a o numi astfel! -,  în performanță. Mai apoi, a rămas la fel pentru mine, ceva esențial, de care am nevoie permanent în realizările personale și profesionale.

 

Disciplina este maestrul meu personal, alături de care mă însoțesc la drum!

Dacă stau și sunt sinceră cu mine, nu o inteligență aparte sau vreun context din viața mea a generat visurile și planurile pe care le-am intenționat și realizat. Ce mi-a fost un adevărat maestru în acest demers a fost exact această atitudine față de mine și față de viața mea: DISCIPLINA.

 

Disciplina este atitudinea zilnică față de tine!

Așadar, disciplina este, pe lângă maestrul interior, antrenamentul prin care ne pregătim a fi receptivi și determinați în a ne controla ori a urma reguli, în vederea atingerii unui obiectiv sau în evoluție, pe orice plan.

Disciplina nu înseamnă rigiditate, dacă cumva te simți încorsetat și la pronunțarea cuvântului. Ea este opusul haosului, nu al spontaneității. Relaxează-te, gândește-te cum trăiești acum, care este stilul tău de viață. Al meu, este despre disciplină, echilibru, flexibilitate și continuă perspectivă de evoluție. Pentru toate acestea strig după disciplină să fie activă și aliniată cu viața mea. 

Îți datorezi sinceritate si asumare deplină, să te vezi și să înțelegi cum ești, asumat. În momentul în care te accepți și realizezi ca ești exact acolo unde ești, abia atunci începi  să faci schimbările dorite. De ce ai face asta? Pentru că este în firea omului evoluția, dorința de mai bine, de progres. Chiar dacă unii dintre noi ”au de săpat mai adânc, pentru a da de apa limpede din interiorul lor”, tot este un demers pe care viața ne provoacă să-l avem în plan. 

Cine nu vrea mai bune relații, mai puțină furie, un control emoțional bun, prieteni dragi, oameni faini în jur, vacanțe frumoase sau o casă mai mare, ori o mașină mai tare? Am venit cu exemple de la baza nevoilor noastre. Pe parcurs, odată cu inițierea acestui proces, ajungi să dobândești satisfacție din ce dăruieși lumii și nu din ce primești de la ea. Fiecare dintre noi are potențialul formatat pentru asta. Așa că, ești/suntem exact acolo unde trebuie să fim. Să pornim!

 

Disciplina este calea către propria noastră comoară interioară!

Disciplina nu ține doar de educație, de șansa de a fi fost integrat într-un program cu obligativitate: disciplină. Ea reprezintă un demers conștient, un stil de viață ce ne ajută să fim mai productivi, mai sănătoși. Mai mult, ne ajută a fi mai fericiți! Pentru că, fericirea vine din lucruri simple și bine făcute. Iar, când se întâmplă toate acestea, este și despre clipa prezentă trăită cu recunoștință. De aici vine adevărata fericire… 

 

Da, fericirea este cum anume trăim, iar disciplina este vectorul transformațional, ce ne duce către fericire!

Odată ce reușim să avem un mod de viață cu DISCIPLINA la bordul de conducere, vom gestiona mai simplu viața, chiar și situațiile neprevăzute. Vom avea flexibilitatea adaptării și puterea generării resurselor, permanent.

Mai mult, întrucât disciplina presupune organizare și respectarea unui program, sarcinile pe care le avem de îndeplinit nu vor mai rămâne în așteptare. Vom surprinde viața, și semenii noștri prin avântul și energia luminoasă! 

A fi disciplinat, a avea o rutină este o foarte bună strategie pentru dezvoltarea proprie, este un pas catre evoluția mult dorită si chiar un pas către un stil de viață echilibrat si plin de energie bună. Când spun asta, mă gândesc la IUBIREA pentru tine, oamenii dragi, viața și tot ce înseamnă viață pe acest pământ.

De la practica scrierii într-un jurnal, la întocmirea listelor ”de văzut”, până la un program de somn regulat, o dietă inteligent aleasă, disciplina înseamnă a ne apropia mai mult de îndeplinirea obiectivelor. 

 

Disciplina înseamnă să ţii minte ce-ți dorești, prin vizarea obiectivelor, mereu să-ți amintești unde năzuiești…

Prin disciplină, iată ce borne depășești:

  • Evoluția și depășirea condiției în care te-ai format și ai fost educat – aceasta a fost pentru mine una dintre cel mai importante înțelegeri, de aici vine disciplina în rolul de maestru în formarea mea conștientă și deliberată. ”Vreau mai mult decât am văzut și s-a putut în jurul meu. Vreau mai mult de la mine și de la viață!”
  • Atingerea obiectivelor este la braț cu disciplina de viață! 
  • Timp mai mult! Punând pe hârtie ceea ce ai de făcut pe parcursul unei zile (sau a unei săptămâni, perioade de timp, în general), poți vedea mai ușor prioritățile și îți poți programa activitățile mai eficient. Astfel, îți poți aloca timp pentru fiecare activitate, poți renunța la anumite tendințe precum „multitasking”, care deseori sunt contraproductive. Și, dintr-o dată, vei avea și mai mult timp liber!
  • Dieta controlată și suplețea adorată, da!
  • Somnul bun și refacerea sistemului nervos, de unde vine claritatea, creativitatea și echilibrul optim funcțional!
  • Mișcarea fizică, prin disciplina căpătăm puterea de a nu renunța la minutele de sport (mers la sală, jogging, streching, plimbări active etc.).
  • Relații mai bune pentru că ești preocupat și de un control al acestora. Stabilind anumite zile alocate anumitor întâlniri, pentru conectare, capeți o viață socială mai bună. Relațiile tale vor fi mai bune și sănătatea are de câștigat din asta. La fiecare conectare autentică descarci un cockteil de hormoni ai bunei dispoziții, toți generând o stare de bine și o chimie excelentă în corpul și mintea ta!
  • Inteligența emoțională are foarte mult de câștigat și ea, prin controlul pe care-l dobândești și la nivelul emoțiilor tale, odată cu controlul instalat în stilul tău de viață. Prin disciplina corpului, generezi o disciplină a minții și invers. Așa că, acest stil de viață este o binecuvântare, implementează-l cu IUBIRE în viața ta. Iubirea față de tine, de cei dragi, de oameni, de tot ce-i viu și are viață în jurul tău!

 

Disciplina aduce o stare de bine, prin grija față de sănătate, iar longevitatea este în pachetul acesta câștigător și ea!

Și mai mult decât atât, definiția mea pentru disciplina sună cam așa: 

 

Disciplina este cea mai înaltă treapta spre educarea inteligenței spirituale. 

 

PORNIM? 

 

#30daysDISCIPLINEmood 

#30daysDISCIPLINEwithLOVE

#30daysDISCIPLINEchallenge 

#30daysDISCIPLINEYourSelf

#30daysWiseDISCIPLINE

#săcreștemîmpreună 

#unnouînceput

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *