M-am trezit să văd răsăritul

În fiecare zi, la prima oră a dimineții ai privilegiul de a fi tu cu tine și poți începe ziua cu 60 de minute în care stai cu tine, ”este ora ta sfântă”, cum spunea Robin S. Sharma, la conferința din acest an de la București.

”Într-o zi, m-am trezit în zori și am privit cum răsare soarele. Am început să plâng, copleșit de frumusețea acestui spectacol pe care mi-l oferea natura.” Robin S. Sharma

Ce poți face în primele 60 de minute după ce te-ai trezit? Îți dau câteva sugestii, să te inspire, din practica mea și din ce am învățat în timp, cititnd și căutând căile de acces către mine și dezvoltarea mea conștientă, în toate ariile vieții:

  • poți citi 30 de minute dintr-o carte ce-ți dezvoltă inteligența spirituală și alte 30 de minute dintr-o carte despre ceva ce vrei să dezvolți în viața ta, ori să înveți;
  • poți alerga 60 de minute sau mai puțin;
  • poți scrie într-un jurnal… Vrei să te cunoști mai bine și să aprofundezi relația pe care o ai cu tine? Odată cu scrisul în jurnal, ai șansa să te examinezi și să te vezi mai bine. Poți astfel ajunge la o altă etapă, cu un nivel de conștientizare în care poți face cu totul altfel alegerile din viața ta!
  • poți să bei 4 pahare de apă – 600 ml de apă reprezintă un tratament  japonez uimitor de prevenție a multor boli, în timp;
  • poți face diverse exerciții fizice pentru coloană sau exerciții de streaching;
  • poți să te rogi sau să meditezi, ascultă-ți gândurile și învață mintea să fie supusă unei excelențe, în ce privește cursl gândurilor pe care le urmează.

Știi care e secretul? 

Să pornești cu gândul că 60 de minute stai în camera ta, singur și dezvolți toate tipurile de inteligență, rând pe rând. Această strategie este transformațională, dacă o integrezi în practica ta de zi cu zi. Toi cei care sunt lideri, formatori de opinii și mentorează programe de dezvoltare personală din întreaga lume, toți sunt într-un astfel de program de viață disciplinat. 

Fără o rigoare în programul zilei e practic imposibil să câștigi lupta cu timpul și să clădești o viață precum o operă de artă. ”Vezi prietene, dacă nu acționezi tu asupra vieții, va acționa ea asupra ta. Ai încredere în mine!” – Robin S. Sharma

Cum să te trezești așa devreme? 

Da, pentru asta ai nevoie să adormi devreme, este foarte important. Trezește-te devreme, iar primul pas către acest deziderat este să adormi devreme. Și bioritmul nostru este astfel construit, ca noasptea să se odihnească – corpul, mintea, spiritul – și ziua, de cum răsare soarele să fie activ și plin de viață. Trezește-te și stai să vezi răsăritul într-o bună dimineață, acordă-ți acest privilegiu. Stai cu tine și vezi ce simți în acel moment. Poți să te îndrăgostești de el și să devină o adevărată ceremonie de viață, pe care ai ocazia să o celebrezi zilnic. 

Acordă-ți 60 de minute dimineața – ”ora ta sfântă”, în care să pătrunzi în interiorul tău și să reușești a începe chiar de acolo să-ți celebrezi zilnic și să-ți trăiești viața. 

De ce ai face toate astea? 

Pentru a trăi la cel mai înalt nivel al potențialului tău, pentru a te folosi maxim de el în tot ce înseamnă viață – adaptare – relaționare – evoluție pe acest pământ. Privind oamenii de succes, te întrebi: cum de unii dintre noi reușesc? Pentru că își doresc asta și duc o viață disciplinată, cu multă muncă, zi de zi. În spatele unui om de succes nu stă ”norocul ce a dat peste el”, aceatea sunt doar lamentări și cuvinte neisprăvite, mă iertați! În spatele unui om de succes stă o trudă zilnică de auto-depășire, o disciplină de fier! Noi, ceilalți, ne comportăm de parcă ne-ar fi și frică de ce suntem noi cu adevărat, ne este frică să strălucim și să ne responsabilizăm asupra propriului nostru potențial. Procedând astfel, ne refuzăm măreția și ne ratăm ținta, iar asta înseamnă cu adevărat un ”păcat”! 

”Pentru o viață mai bună trebuie să continuăm să alegem modul în care trăim.” Albert Eistein

Acceptă-mi provocarea și trezește-te să vezi răsăritul… Viața ta se va îndrepta spre un nivel de frumusețe și excelență pe care nici măcar nu l-ai putut imagina vreodată!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *