Recomandarea săptămânii – VARZA – FoodMood

”Cauți modalități de a îmbunătăți în mod natural starea de spirit și bunăstarea emoțională?

Ești interesat în a face alegeri sănătoase ce pot fi făcute chiar de acum, care pot aduce beneficii sănătății în viitor?

Eu caut să găsesc și să mă hrănesc astfel.

Psihiatria nutrițională se concentrează nu numai asupra modului în care anumite alimente ajută la îmbunătățirea stării de spirit sau la reducerea stresului, ci și asupra modului în care putem folosi alimentele pentru a ne influența cogniția și memoria, pe măsură ce îmbătrânim. Ajustările zilnice simple pot deveni încet, dar constant, obiceiuri pe care le încorporezi pentru tot restul vieții, în vederea unui minți sănătoase.

 

#foodmood

 

Dispoziție: DEPRESIE

Mâncare: VARZA – aliment medicament!

Beneficii pentru sănătatea mintală:

Bogat în sulforafan, un compus bogat în sulf găsit în legumele crucifere care hrănește microbiomul pentru reducerea neuroinflamației și îmbunătățirea dispoziției.

Doar 1 cană conține 56%  vitamina K și 36%  vitamina C, ambele acționând ca antioxidanți și ajută la protejarea creierului împotriva efectelor dăunătoare ale stresului oxidativ.
Sursă excelentă de folat, o vitamină care ajută la reglarea funcției neurotransmițătorilor a cărei deficiență a fost legată de depresie.

Adăugând acest MOOD FOOD în dieta ta

Varza este o legumă cu frunze incredibil de versatilă, care poate fi savurată fie crudă, fie gătită și preparată într-o varietate de moduri. Este delicioasă mărunțit într-o salată mare cu alte legume colorate și o proteină curată.

De asemenea, puteți folosi varză mărunțită pentru a face o salată sănătoasă cu alte legume și un sos simplu pe bază de iaurt grecesc sau încercați să o fermentați pentru a vă face propria varză murată sănătoasă.

Dacă vă bucurați de varză crudă, vă recomand să o feliați foarte subțire deoarece poate fi destul de tare. De asemenea, poate fi adăugat într-o varietate de supe și tocane.

Preferata mea? Salată din varză roșie cu morcov + ulei de măsline + lămâie + fulgi de drojdie.

 

Sursă articol: https://umanaidoomd.com/

Sursă photo: https://pixabay.com/ro/

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *