Ce mananca un vegetarian? Meniul pe 7 zile!
LUNI
- La trezire – 300-600ml apă cu ½ lămâie
- După 20 minute – un ceai călduț verde sau din urzică, rozmarin
- Micul dejun –ideal între 8-9
- smoothie dintr-o mână de frunze verzi + fructe + 1 lingura semințe de chia si două de polen crud
- un pumn de semințe crude, printre care și 3-5 nuci
- Ora 11 – o cafea neagra sau un fresh sau un ceai
- Prânz – între 13-14
- 1 supă-cremă crudă din ”ceva verde”, cu o lingură de ulei măsline, ½ linguriță fulgi de drojdie inactivă, 1 lingură de germeni
- o mâncare de fasole boabe, cu ceapă distuită și boia/turmeric, și o salată de varză crudă, stropită cu lămâie și puțin ulei de măsline (1 linguriță)
- Ora 16 – fresh VERDE sau un baton din semințe și fructe uscate
- Cina – între 18-19
- salată mare de crudități, stropită cu ½ lămâie, fulgi de drojdie 1 linguriță, 1 lingura semințe de chia, 1 linguriță de ulei de măsline. Salata se îmbogățește cu bucățele de soia/mazăre sau linte.
MARTI
- La trezire – 300-600ml apă cu ½ lămâie
- După 20 minute – un ceai călduț verde sau din urzică, rozmarin
- Micul dejun –smoothie dintr-o mână de spanac + fructe + 1 linguriță semințe de chia si doua de polen crud
- un pumn de semințe crude, printre care și nuci
- Ora 11 – o cafea neagra, fresh/smoothy sau ceai
- Prânz – între 13-14
- smoothie verde dintr-un castravte, o mână mare de spanac, ½ lămâie, ghimbir (după gust), 1 lingură de semințe de cânepă, 1 măr
- mâncare de varză cu paste integrale, morcovi fierți, drese cu bullion și turmeric
- Ora 16 – fresh VERDE sau/si un tonic apicol
- Cina – salată mare de crudități, stropită cu ½ lămâie, fulgi de drojdie ½ linguriță, 1 lingura semințe de chia, 1 linguriță de ulei de măsline. Se adaugă la salată humus fiart.
MIERCURI
- La trezire – 300-600ml apă cu ½ lămâie
- După 20 minute – un ceai călduț verde sau din urzică, rozmarin
- Micul dejun – între 8-9
- smoothie dintr-o mână de spanac + fructe + 1 linguriță semințe de chia, 1 de canepa si 2 de polen crud
- un pumn de semințe crude, printre care și 2 nuci
- Ora 11 – o cafea neagra, fresh/smooty sau ceai
- Prânz – între 13-14
- salată de morcov, țelină cu nuci rase și o lingura de stafide
- mămăligă, cu mâncare ciuperci la grătar sau ciuperci sote, distuite doar cu apă + ceapă verde, tăiate mărunt și așezate pe mămăliga fierbinte.
- Ora 16 – un ceai cald urzică, îmbogățit cu zeamă de lămâie sau un fresh/smoothy VERDE
- Cina – salată mare de crudități, stropită cu ½ lămâie, fulgi de drojdie ½ linguriță, 1 linguriță semințe de chia, 1 linguriță de ulei de măsline. Adăugăm la salată, măsline, 1 lingură de semințe de floarea soarelui, 1 lingură de semințe dovleac și susan.
JOI
- La trezire – 300-600ml apă cu ½ lămâie
- După 20 minute – un ceai călduț verde sau din urzică, rozmarin (
- Micul dejun – între 8-9
- smoothie dintr-o mână de spanac + fructe + 1 linguriță semințe de chia si 2 de polen crud
- un pumn de semințe crude, printre care și nuci
- Ora 11 – o cafea neagră, fresh/smooty sau ceai sau un tonic apicol
- Prânz – între 13-14
- supa cremă crudă de broccoli, cu usturoi și germeni ( 1 lingură)
- cartofi dulci cu ceapă verde (cu tot cu partea verde!), măsline – să domine culoarea verde în farfurie!!!
- Ora 16 – o salata de cruditati
- Cina – ora 19
- Paste integrale cu legume si sos de avocado
VINERI
- La trezire – 300-600ml apă cu ½ lămâie
- După 20 minute – un ceai călduț verde sau din urzică, rozmarin
- Micul dejun –paine integrala sau secara cu tofu si
legume crude, ulei măsline, fulgi de drojdie
- Ora 11 – o cafea neagra,
- nuci si cateva fructe rosii, poate/sau un tonic apicol – vezi Tonic.12 de la Apiarium
- Prânz – între 13-14
- 1 supă-cremă crudă din ”ceva verde”, cu o lingură de ulei măsline, ½ linguriță fulgi de drojdie inactivă, 1 lingură de germeni
- morcovi fierți, 1 țelină fiartă, dovlecel si ardei rosu, toate tăiate pe farfurie, stropite cu ulei de măsline, fulgi de drojdie (1 linguriță), semințe de chia (1 linguriță)
- Ora 16 – smoothie dintr-o mână de spanac + fructe + 1 linguriță de semințe de chia si una de polen crud
- un pumn de semințe crude, printre care și 2 nuci
- Cina – 19- salata de cruditati… sau verde, de sezon cu germeni
- supă cremă de linte, cu o lingură de germeni deasupra
SAMBATA
- La trezire – 300-600ml apă cu ½ lămâie
- După 20 minute – un ceai călduț verde sau din urzică, rozmarin (
- Micul dejun – între 8-9
- smoothie dintr-o mână de spanac + fructe + 1 lingura semințe de chia și 2 de polen crud
- un pumn de semințe crude, printre care și 2 nuci
- Ora 11 – o cafea neagră
- Prânz – între 13-14
- supă cremă de sparanghel (broccoli, avocado, rosii etc), de preferat crudă
- ciuperci pleurotus, fierte în sucul propriu, adăugată multă ceapă verde și leurdă, după gust + mămăligă caldă din hrisca, 2 cupe
- Ora 16 – un tonic apicol si un ceai sau o limonadă cu menta
- Cina
- broccolii stropit cu mujdei de usturoi și ulei de măsline+ ceapă verde + ceapă roșie, ardei roșu la gătar, dovlecel
DUMINICA
- La trezire – 300-600ml apă cu ½ lămâie
- După 20 minute – un ceai călduț verde sau din urzică, rozmarin
- Micul dejun – smoothie dintr-o mână de spanac + 3 fructe + 1 linguriță semințe de chia, 2 de polen crud
- un pumn de semințe crude, printre care și 2 nuci
- Ora 11 – o cafea neagră
- Prânz – între 13-14
- salată ridichi, morcov, țelină, ceapă verde
- spanac fiert (2 pumni mari), stropit cu ulei de măsline și ½ lingură de fulgi de drojdie + 1 lingură de semințe de dovleac, 2 morcovi fierți, tăiați cubulețe.
- Ora 16 – un ceai mare de soc, îmbogățit cu zeamă de lămâie
- Cina- humus cu multă lămâie și o salată mare din pătrunjel verde (vezi rețeta de la restaurantele cu specific arăbesc!) sau salata salsa din ceapa si rosii
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!