DISCIPLINA și gestionarea emoțională

Deseori, senzația lipsei de control și starea nesiguranței asupra celor ce le dorim a le înfăptui, ne determină să simțim frustrare, anxietate și stres. Cu siguranță nu putem controla toate aspectele vieții noastre însă, cu ajutorul disciplinei personale, putem controla mai bine situațiile care depind de noi, nu-i așa? 

Orice om își dorește a crește, a spori puterea personală, la un moment dat caută asta în viața sa. Dacă și numai dacă este capabil să se disciplineze și reușește! 

 

Înainte de toate, poate că ar fi bine să înțelegi că a fi disciplinat nu înseamnă neapărat a fi supus, ascultător, într-o formă de obediență chiar, așa cum în mod greșit ajungem să înțelegem disciplina, în perioada copilăriei.  A fi disciplinat presupune a respecta o serie de reguli și principii sănătoase de viață, care să contribuie la afirmarea aspectelor benefice ale sufletului. Este ceva similar cu a avea principii, principii de la care să nu te abați, indiferent de împrejurări.

Planificarea, stabilirea priorităților, folosirea unei agende cu pașii și programul zilnic, toate acestea facilitează o stare mai bună, lipsită de intensitatea stresului ce vine din neprevăzut, permanent. Respectarea unui program, organizarea si prioritizarea ne ajuta sa ne simțim mai capabili să gestionam chiar si situațiile neprevăzute ce apar. 

 

Disciplina ne oferă posibilitatea de a ne controla mai bine în situații stresante. O persoana cu disciplina ca mod de viață, poate controla mult mai bine emoțiile și reacțiile în situații stresante sau provocatoare.

 

Emoțiile negative vin din cauza așteptărilor nerealiste, iar acestea sunt construite odată cu angrenarea în program, fără nimic structurat sau prioritizat, conform unei strategii, a unui plan gândit și asumat. Gestionarea eficientă a timpului generează și o gestionarea eficientă a emoțiilor, ar fi bine să ne preocupe toate acestea la pachet! Fără disciplină suntem sclavii propriilor gânduri și emoții, suntem extrem de ușor de influențat și manipulat, trăim viețile celor din jur și nu trăim la adevăratul nostru potențial. 

Disciplina începe prin buna organizare a timpului, așa cum ne îndrumă cei care experimentează și sunt mentori în domeniu:

  1. Trezirea la aceeași oră, zilnic. 

 

Cu trezirea de dimineață la o oră fixă începe totul! 

Indiferent cât de disciplinat sau de indisciplinat ai fost până acum, de mâine ai șansa să pornești altfel. Stă în puterea ta să restructurezi, să implementezi, să faci schimbări și să te vezi într-o nouă formulă mai bună, zi de zi. 

 

Design your life and go to live it!

2. Îndeplinirea unui program matinal, rutina de dimineață, este cea mai importantă parte din zi. Felul în care pornești ziua, poate reprezenta felul în care se va desfășura întreaga zi, ca și stare și energie.

3. Ora de culcare să fie și ea stabilită și respectată. Ca să poți să te trezești mai devreme, începe chiar așa, trezindu-te mai devreme. Asta te va face să-ți fie somn seara, să mergi la timp la somn.

Când ne gândim la planurile noastre de viitor, la ce ne dorim să obținem de la viață, disciplina ne ajuta să stabilim obiective clare spre care să țintim și cum să ajungem la ele, să găsim strategiile de folos și să respectăm pașii stabiliți, zi de zi. 

 

Disciplina înseamnă să ţii minte ce-ți dorești, prin vizarea obiectivelor, mereu să-ți amintești unde năzuiești…

#30daysDISCIPLINEwithLOVE

#30daysDISCIPLINEchallenge 

#30daysDISCIPLINEYourSelf

#30daysDISCIPLINEmood 

#săcreștemîmpreună 

#unnouînceput

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *