Obiceiurile mele zilnice

”Hrănește-ți mintea cu gânduri mărețe, pentru că nu vei ajunge niciodată mai sus decât gândești.”  – Benjamin Disraeli

Am fost provocată să scriu despre obiceiurile mele zilnice și, m-am gândit să le împărtășesc și cu tine. Mai mult, m-am gândit să pornim într-o nouă provocare împreună, pentru 90 de zile.
Lista mea, actualizată!
1. Trezirea la 5.30
2. 1l apă în prima oră după trezire
3. 15 minute mișcare fizică la trezire
4. Studiu 1 ora/zi – între 6-9
5. Citesc 20 min la trezire
6. Citesc 20 min la culcare
7. Alergare, 3 zile din săpătmână
8. Stretching 3 zile din săptămână
9. Respirații 3*30, după modelul preluat de la Tony Robins

10. Conectare autentică zilnică (minim 10min) cu cineva drag. Fie acasă, fie sun pe cineva drag, zilnic fac timpul să se oprească atunci când privesc în ochi pe cineva sau sunt cu toată atenția îndreptată asupra cuiva (exclus pacienți, la care mă conectez – tocmai acesta fiind motivul pentru care îmi propun asta și în planul personal!).

11. Jurnal pentru gânduri/recunoștințe/obietive
12. Intermittent fasting: – vineri nu mânânc nimic, beau doar apa
Cu ce mă chinui și după mai bine de 2 ani de implementare? Cu trezitul la 5.30, asta pentru că în vacanțe îmi pierd disciplină, iar revenirea este întotdeauna cu străduință și stăruință multă. Și, studiul de 1 oră, în zilele pline, este sărit!
Care este gândul cu care mă însoțesc în acest  demers? Este ceva citit în cartea lui Brene Brown, cuvinte luate de pe Instagramul lui Liz Gilbert:
”Grația te poate duce acolo unde efortul personal nu poate ajunge.”
Tu, ce obiceiuri ai? Scrie-mi și mie, poate mă inspiri cu ceva nou, pe mine sau pe cei care citesc aceste rânduri. Îți mulțumesc!
17 raspunsuri
 1. Coco
  Coco says:

  Iti citesc cu interes tot ce publici,esti o sursă de inspiratie pentru mine.Imi doresc sa ajung sā fiu la fel de ordonată ca şi tine.Deja cu consumul a 1 lt de apa dimineata am reusit

  Răspunde
  • Lavinia Bratu
   Lavinia Bratu says:

   Am o vorbă, pe care mi-o spun mereu: ”Mă străduiesc și stăruiesc să pot!”

   Te îmbrățișez!

   Răspunde
 2. Aura
  Aura says:

  Doamne. Îmi sunteți foarte draga.
  Mereu urmăresc cu placere, sau pur și.
  Simplu revăd mereu articolele dmv.

  Răspunde
 3. Cristina A.
  Cristina A. says:

  Buna ziua,
  Va admir pentru intelepciunea si blandetea din vorbe❤️
  Ma trezesc la 6.30 de trei ori pe saptamana ca sa particip la clasa de yoga via zoom( practicam aceasta disciplina si inainte de aceasta izolare , acum ma adaptez la vremuri )
  Din decembrie anul trecut am trecut la alimentatie vegetariana, iar de anul asta am parcurs un tranzit spre alimentatie vegana, asa ca de la 1 martie alimentatia mea e numai vegana.
  Am facut o din dragoste pentru regnul animal si vegetal
  Astazi am plantat bonsai , tot din perspectiva unei evolutii spirituale
  Deci da, ma inspirati si dvs prin atitudinea si blandetea cu care interactionati cu noi cititorii si follow erii dvs
  Sanatate multa

  Răspunde
 4. Steluta
  Steluta says:

  Multumim pentru ca impartasesti cu noi toate aceste lucruri minunate ! esti o sursa inepuizabila de inspiratie :)

  Eu mai folosesc, pe langa obiceiurile enumerate de tine mai sus, biletelul care imbunatateste relatia: cu copilul, cu partenerul de viata, cu cineva drag. Cum? Îndrept atenția către interior și scriu ceva din inimă, scriu ceva care îi va îmbunătăți ziua partenerului / copilului, scriu ceva care ii va aduce un zâmbet pe fața persoanei dragi..

  Răspunde
  • Lavinia Bratu
   Lavinia Bratu says:

   Mulțumesc și eu pentru cele scrise aici, sunt bucuroasă și recunoscătoare!

   Rămânem aproape, cu bine!

   Răspunde
 5. Jurca Monica
  Jurca Monica says:

  De ceva timp v-am descoperit printr-o prietena, desi va urmaream si admiram in secret de ceva timp fara a cunoaste ce faceti in viata profesionala (frecventam impreuna o anumita locatie din Timisoara). Daca ma gandesc bine, datorita ideii mele cu trezitul cat mai devreme am ajuns la dumneavoastra (prietena mea spunandu-mi ca nu sunt singura si ca urmarindu-va mi-ati aduce un plus de valoare in viata. Si asa si este). Referitor la ritual… Nu iubesc nicio parte a zilei mai mult ca dimineata cu acele momente de liniste cand toti ai casei dorm. Atunci e momentul meu, desi imi pare foarte rau ca nu reusesc sa ma trezesc zilnic la 5 (ma trezesc de mai multe ori pe noapte cu pitica mea de 7 luni) . Cu atat mai mult cu cat am 3 copii nu imi permit sa renunt la timpul pentru mine. In plus fata de ce ati scris eu incerc sa introduc rugaciunea. Depinde de starea mea citesc fie un Acatist fie o catisma din Psaltire. Apoi mi-am propus sa citesc macar 10 pagini de specialitate pe zi (sunt psiholog). Iar cireasa de pe tort este fie 10 minute de pictura pe numere fie 10 minute de cusut (de cand a aparut fetita mea dupa 2 baieti de 10 si 8 ani, am inceput sa cos papusi) timp in care ascult ceva pentru sufletul meu : fie o conferinta pe teme religioase fie mai nou pe dumneavoastra. Multumesc pentru tot ce ne impartasiti

  Răspunde
  • Lavinia Bratu
   Lavinia Bratu says:

   Mulțumesc pentru tot ce ați scris, pentru viața frumos clădită și inspirația pe care o transmiteți mai departe.

   Rămânem aproape, cu bucurie!

   Vă îmbrățișez cu drag!

   Răspunde
 6. Roxana Popescu
  Roxana Popescu says:

  La începutul zilei de obicei încep cu o rugăciune. Las draperiile trase ca să mă trezesc cu lumină dimineața. Îmi dăruiesc un zâmbet si un mulțumesc pentru că sunt în viata.
  Beau apa, rutina de dimineață, sport de obicei sau lectura sau dus, daca e greu cu trezirea. Apoi munca de acasă în perioada asta.
  Seara o inchei cu meditație, focus pe respirație si o muzica de valuri, din natura etc. întinsa pe saltea vreo 10 min si lectura dacă nu am apucat dimineața să citesc. Mai fac un film al zilei cu ce s-a întâmplat si imi observ emoțiile si stările, incerc sa trag niște concluzii.
  Am citit undeva niște rânduri si mi-au rămas in suflet, desi încă sunt uimita de simplitatea lor : „Rugăciunea este cea mai puternica formă de energie pe care o poate genera cineva.” – Alexis Carrel.
  Mi-e îmi place rugăciunea seninătații si închei ziua astfel : http://putereadeaalege.blogspot.com/2012/09/rugaciunea-seninatatii-completa.html?m=1

  Răspunde
  • Lavinia Bratu
   Lavinia Bratu says:

   “Rugăciunea este cea mai puternica formă de energie pe care o poate genera cineva.” – Alexis Carrel

   Minunat… Mulțumesc!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *