Obiceiuri – design your life and go to live it

”- Nu pot! 

 – Cât ai incercat?…🤔”

Gândul meu pe acest final de an este îndreptat către obiceiuri, către ritualurile zilnice și scopurile pe care le susțin. Am înțeles căt este de important să am obiective noi, pe care să le urmăresc, mereu să fixez noi rezoluții pentru care să muncesc și să mă bucur pe parcursul acestui drum, zi de zi. Ce antrenăm, aia dobândim! Iar dacă nu antrenez nimic, dacă nu am obiective, viața mă îndeamnă să mă bucur de ”nimicuri care mă țin amorțit”. O astfel de stare de duce într-o relație de epuizare cu tine. Performanța pe care o urmăresc pornește de la mine, de la cunoașterea mea și descoperirea potențialului meu. Ne dorim să fim performeri și să câștigăm cel puțin o luptă: cea cu noi înșine. Cea mai dificilă luptă! Să te stăpânești, să te strunești, să te redescoperi zi de zi în relație cu ceilalți, este poate cea mai dificilă misiune. O misiune fără de care oricare alta, la un moment dat realizezi că nu are nici un scop valid, nu te duce mai departe decât ești.

Pe acest final de an mă gândesc la noile obiceiuri, instalate de ceva timp. Cum au funcționat, ce rezultate am avut și cele care nu au funcționat, de ce nu au funcționat? Ce aș putea să înțeleg din asta? Mă gândesc la ritualurile care m-au schimbat, mi-au adus satisfacții și împliniri și, constat că viața mea s-a schimbat radical de când fac toate acestea, la nivel de atenție și într-un control conștient. Momentul în care am preluat controlul, cu tot ce poți să-ți imaginezi că înseamnă asta, a fost momentul în care viața mea a început parcă să capete sens.

Noul An, 2020…

Îmi propun să am FOCUS mai departe pe obiceiurile mele vechi, altele noi, unele dintre ele schimbate…

Îmi propun să descopăr mai departe ATENȚIA, fără de care nu prea poți să vorbești despre o viață reală. Am trăit atât de mult în propria mea minte, într-un dialog cu vocea interioară, pierzând contactul cel mai important. Cu exteriorul, cu cei din jur, pierzând fluxul de dăruit – primit care te crește într-o viață reală, conectată… Despre asta este vorba! Iar atenția este rădăcina care ne arată cât de important este sa fim prezenți în tot ceea ce facem.

Îmi îndrept și gândul către viața spirituală… Ce înseamnă performanța vieții duhovnicești și cum să fac asta? Tot ce-mi vine în minte se leagă de un gând și un demers mai vechi: să fiu un om mai bun, zi de zi. Cu cei din jur, în ce fac, în felul în care mă dăruiesc vieții. Îmi propun să valorific trecerea timpului prin creșterea în BUNĂTATE. Iar aceasta o pot realiza doar după ce mă cunosc și sunt într-un control care-mi permite metabolizarea unei vieți cu rost, către ceilalți. Mă ferește de acea viață în care mă pot epuiza într-o relație cu mine și cu propriile mele plăceri.

Suntem într-un moment al noilor rezoluții, noi țeluri și obiective personale pot fi acum conturate. Te  îndemn să priviești în față și nu oricum!  Nu știu dacă este cel mai potrivit Michael Phelps pentru tine. Vezi ce spune, își ia doar câteva minute. Pentru mine are mult sens, este absolut fantastic de bine venit… Sunt recunoscătoare. Iar gândul de final este simplu:

LIVE TO INSPIRE!

 

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *