Recomandarea săptămânii – QUINOA – FoodMood

”Cauți modalități de a îmbunătăți în mod natural starea de spirit și bunăstarea emoțională?

Ești interesat în a face alegeri sănătoase ce pot fi făcute chiar de acum, care pot aduce beneficii sănătății în viitor?

Eu caut să găsesc și să mă hrănesc astfel.

Psihiatria nutrițională se concentrează nu numai asupra modului în care anumite alimente ajută la îmbunătățirea stării de spirit sau la reducerea stresului, ci și asupra modului în care putem folosi alimentele pentru a ne influența cogniția și memoria, pe măsură ce îmbătrânim. Ajustările zilnice simple pot deveni încet, dar constant, obiceiuri pe care le încorporezi pentru tot restul vieții, în vederea unui minți sănătoase.

#foodmood

 

Dispoziție: DEPRESIE

Aliment: QUINOA

Beneficii pentru sănătate mintală:

Quinoa este…
– O sursă de folat și piridoxină, două vitamine B care ajută la reglarea funcției neurotransmițătorilor a căror deficiență a fost legată de depresie;

– Încărcat cu zincul și fierul, două elemente a căror deficiență a fost asociată cu un risc crescut de depresie;
– O sursă excelentă de fibre alimentare, care hrănește bacteriile bune din intestin pentru un microbiom sănătos și o stare de spirit îmbunătățită.

 

Adăugă acest #foodmood în dieta ta!

 

Quinoa este un cereal integral fără gluten, care este în mod natural mai bogat în proteine decât alte cereale și poate fi savurat la toate mesele! La micul dejun, mulți oameni se bucură de quinoa ca alternativă la fulgii de ovăz sau cereale și o poți consuma cu puțin din laptele tău preferat și cu o mână de fructe de pădure.

Pentru prânz și cină, quinoa este delicioasă amestecată cu legumele tale colorate preferate și un dressing de casă din ulei de măsline extravirgin, suc de lămâie și ierburi sau condimente.

Deși este bogat în proteine, puteți alege să îl savurați și cu o proteină curată la alegere, cum ar fi somonul sălbatic sau carnea de vită hrănită cu iarbă. Dacă cumpărați quinoa uscată, va trebui să o gătiți cu o metodă similară cu cea a orezului. Puteți face acest lucru în apă plată sau bulion de oase cu condimente adăugate pentru un plus de aromă și beneficii de stimulare a dispoziției!

Asigurați-vă că clătiți bine înainte de a o găti pentru a elimina amărăciunea.

 

De unde se cumpără QUINOA?

Quinoa poate fi găsită în magazinele alimentare, de obicei, pe culoarul de cereale, lângă orezul uscat și paste. Unele magazine îl vând și în vrac, astfel încât să puteți cumpăra atât cât aveți nevoie. Este posibil să-l poți găsi și în secțiunea de alimente preparate a magazinelor deja gătite, dar verifică lista de ingrediente. Unele magazine pot stropi quinoa preparată cu uleiuri din semințe procesate, ceea ce poate fi dăunător aptitudinii mentale.

 

Sursă articol: https://umanaidoomd.com/

Sursă photo: https://pixabay.com/ro/

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *